USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Коштів бюджету Луцька бракує на допомогу учасникам АТО

25 Лютого 2015 18:47
Питання надання медичних послуг лучанам-учасникам АТО вирішити за кошти місцевого бюджету неможливо, - визнають у мерії.

Про це йшлося під час 71-ї сесії міськради 25 лютого.

Про виконання комплексної Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей звітував перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

Він зазначив, що торік на допомогу мобілізованим, їхнім родинам та родичам загиблих учасників АТО витратили 818 тисяч гривень, цьогоріч на виконання програми, що покликана зменшити соціальну напругу у місті, передбачено 1,7 мільйона.

Водночас він визнав, що проблему надання медичних послуг бійцям неможливо вирішити фінансовим ресурсом міськради без допомоги громадських організацій. На його думку, мобілізованих фінансовими ресурсами повинна забезпечувати держава, тоді їхнім родинам не довелося б просити пільг та допомоги.

Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич зауважила, що у звіті не озвучили інформацію щодо психологічної реабілітації учасників АТО, а ця проблема гостро постане у місті.

Також поза увагою лишилася діяльність волонтерів, фондів, церков та інших об’єднань громадян, які зробили величезний внесок у справу допомоги учасникам АТО та їхнім рідним.

Так, з її слів, Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» торік витратив на допомогу учасникам АТО та їхнім родинам понад 9 мільйонів гривень, чимало коштів зібрала Спілка ветеранів Афганістану, фонд «Волинь SOS» та інші організації.

На думку Ірини Констанкевич, робота усіх організацій, що підтримують учасників АТО (волонтерів, фондів, громадських організацій), повинна у майбутньому бути скоординованою та консолідованою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 25 Лютого 2015 19:18
Дупутати відмовляються від податку на нерухомість , а потім жаліються на брак коштів.
Анонім до дідо Показати IP 25 Лютого 2015 19:41
Ну это же им платить надо, в смысле налог на недвижимость.
Отож Показати IP 26 Лютого 2015 15:31
Вони обидвоє кажуть про те саме, тільки різними мовами і недоговорюють. Кравчук - що бійці АТО, то не тільки Луцька проблема, ними мала б опікуватися держава, яку ці бійці захищають. Констанкевич - що громорганізації взяли добру частину ноші на себе, але їм бракує координованості, а цю функцію найлегше і найлогічніше виконувати державній адміністрації. Проблема у представниках державної влади, найвищий з яких заплутався навіть у 30 т солярки
Мешканці бідинку Показати IP 27 Лютого 2015 08:36
Нежитолове приміщення по вул. Коперника, 36, здають в оренду за безцінь. Згідно з договором оренди, там нібито перукарня, тобто, надаються послуги населенню, в звязку ііз чим орендну плату виконком зменшив на 70%, замість 8,8 тис.грн на місяць, підприємецю Кириченку Б. нараховують 2,1 тис.грн. Інформацію про те. чи навіть 2.1 тис.грн. щомісячно сплачував Кириченко Б. Романюк М.Я. засекретив. А фактично в приміщенні - офіси адвокатів, Бізнес-центр та бюро з нерухомості. Бюджет втратив за 2,5 роки близько 200 тис.грн.. тільки від надання в оренду одного приміщення. А скільки по місту в цілому ? Звісно, відкати - Романюку , Кравчуку та Соколовській у кишені.. Два економісти, Романюк та Кравчук безсоромно брешуть людям у вічі, що для бійців АТО немає когтів. Припиніть красти, поверніть вкрадене - вистачить на всі належні за Законом виплати Бійцям АТО. До речі, за вищеназваним та іншими фактами розкрадання комунальної власності міста прокуратурою міста Луцька відносно Романюка М.Я. розпочато досудове розслідування.. Найближчим часом кошти для бійців АТО зявляться, якщо прокурор міста Кучер А.А. добре попрацює.
потерпілі Показати IP 27 Лютого 2015 22:21
Що М.Романюк М.Я.,що Кравчук С.Є,Соколовська Л.М,, це падаль рідкісна яка краде навіть пенсії пенсіонерів та соціальні доплати та зарплати навіть за допомогою ксерокопій давно втраченних паспортів і торгують колегіальними рішеннями та дітьми під опікою і їхнім майном роками.. Навіть громада міста яка "лоханулась" та Романюка М.Я., вибрада незнає що з ними робити., а можливо їх давно треба було б чи в АТО з виводками чи на площі "мочити".....??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus