USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку вшанували Героїв Небесної Сотні. Фото

20 Лютого 2022 18:57
20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Цю скорботну дату було встановлено указом президента 11 лютого 2015 року з метою увічнення відваги громадян, які змінили перебіг історії нашої держави вісім років тому.

Відтоді щорічно у ці дні тривають заходи, якими славлять полеглих учасників Революції. Люди несуть до їхніх могил квіти, правлять панахиди. Вшанували новітніх героїв і в Луцьку, інформують на сайті міської ради.

Традиційно урочистості відбулися на Театральній площі міста біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України». Священники відслужили панахиду, освятили пам’ятний знак.
До заходу долучилося сотні лучан. Серед них – міський голова Ігор Поліщук, представники влади області, студенти, народні депутати, родини загиблих учасників АТО/ООС, духовенство, представники молодіжних організацій, окремі депутати Луцької міської ради. Пам’ять героїв Небесної Сотні вони вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів до фото-стели.
Мітинг-реквієм та урочисте покладання квітів відбулося сьогодні і на Меморіалі вічної слави, де похований учасник кривавих подій 2014-го Василь Мойсей. Присутні хвилиною мовчання вшанували його пам’ять, запалили лампадки та пообіцяли берегти Україну від ворожих зазіхань.
Читати ще: Нічне кладовище в центрі Луцька: історія під нашими ногами. Фоторепортаж

У подіях восьмилітньої давнини Волинь втратила сімох Героїв. Вони стояли на сторожі Гідності й Незалежності України. Під час тих кривавих днів загинули Василь Мойсей, Олександр Бадера, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Юрій Сидорчук, Іван Тарасюк, Віктор Хом’як. Усіх їх об’єднала мрія жити у демократичній, європейській країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дідо Показати IP 20 Лютого 2022 20:11
Зібралося хоч зо дві сотні людей чи ні?
Йєєха до Дідо Показати IP 21 Лютого 2022 15:11
У тебе забули спитати ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus