USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вшанували пам'ять загиблих українських військовослужбовців

3 Січня 2020 10:13
У Луцьку біля стели «Загинули за єдність України» волиняни вшанували пам'ять загиблих українських військовослужбовців під час російсько-української війни.

Акція пам’яті відбулася на Театральному майдані 2 січня, повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Як зазначила начальниця управління культури, з питань релігії та національностей облдержадміністрації Ольга Чубара, такий захід проходить уже вшосте в обласному центрі.

«З ініціативою проводити акцію кожного місяця, до облдержадміністрації звернулися представники ветеранських громадських організацій та Інститут національної пам’яті України, – розповіла посадовиця. – Відтак, керівництво виконавчої гілки влади підтримало патріотичну ідею».

На головній площі Луцька зібралися представники влади, громадськості та духовенство, аби покласти квіти та згадати поіменно тих, хто загинув упродовж минулого місяця.

Для Волині грудень став одним із найтрагічніших місяців російсько-української війни. Волинь втратила Сергія Сироту та Андрія Войтовича, які загинули 9 грудня 2019.

Священнослужителі-військові капелани відправили панахиду за вояками, які загинули в боях за незалежність України. Присутні військовослужбовці поклали квіти до стели пам’яті.

До учасників акції звернувся військовий капелан Михайло Бучак.

«У ці різдвяні дні ми з особливим жалем згадуємо загиблих героїв. Вони сідають за святкові столи у небесному царстві, де Бог зібрав найкращих воїнів, які віддали своє життя за Україну і український народ. Я впевнений, що в майбутньому їхніми іменами будуть названі вулиці та сквери, майдани та школи. Щоб кожен українець знав, що за мир наших дітей заплачено ціною кожного загиблого героя Української держави. Віримо, що перемога буде за Україною. Бо з Україною Бог та Небесні Легіони», – зазначив священник.

На завершення присутні виконали Гімн України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Активіст Показати IP 3 Січня 2020 10:43
А як же без Михаіла? Чи він в Стамбул поїхав на смотрини?
Анонім Показати IP 3 Січня 2020 20:38
Дія хороша. Але дивно чого це проводили у темний час?
Ігор Показати IP 4 Січня 2020 08:41
Так встановлено. Перший четвер кожного мысяця. О 18.00.
Андрій Показати IP 4 Січня 2020 11:02
Ким встановлено і для чого? Це вже нагадує відношення до Голодомору при Ющенкові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus