USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

У Луцьку вшанували пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу

18 Травня 2024 12:22
Сьогодні в Україні відзначають День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Цю дату обрано не випадково, адже саме 18 травня 1944 року почалася насильницька депортація кримських татар. Звинувативши їх у колабораціонізмі, радянська влада відправляла людей на спецпоселення до Середньої Азії, запроторювала в ГУЛАГ.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

На збори виселенцям давали 15 хвилин. Усім членам родини дозволялося брати з собою до 500 кг речей і продуктів, однак в реальності все обмежувалося ручною поклажею. Майно кримських татар, що залишилося на півострові, описували й передавали переселенцям з Росії. Масове повернення на батьківщину припало на 90-ті роки.

На жаль, історія знову повторилася у 2014 році. Після анексії Криму кримські татари повсякчас зазнають переслідувань та утисків, багато з них були змушені залишити рідні домівки. Репресії, арешти, викрадення людей – методи, до яких вдається Росія, щоб знищувати цей незламний народ.
Читати ще: Деякі родини приїхали нещодавно: історії кримських татар, що живуть в Луцьку

Аби віддати данину пам'яті жертвам геноциду кримськотатарського народу, громадськість зібралася на Замковій площі у Луцьку, де встановлено пам'ятний знак Жертвам тоталітарного режиму. У заході взяв участь секретар міської ради Юрій Безпятко.
Присутні поклали квіти, а потім хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих, щоб знали наступні покоління свою історію, всю правду про тоталітарний режим, про те, що він нікуди не зник і продовжує свої злочинні дії вже у ХХІ столітті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тугай-бей Показати IP 18 Травня 2024 19:29
Коли кримсько - татарський народ вшанує жертв геноциду українського народу, що тривав століттями?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus