USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пам’ятну дату у Луцьку відзначили без концерту

15 Лютого 2014 13:27
У Луцьку відбулося покладання квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам із нагоди 25-ї річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Пам’ять загиблих вшанували на меморіальному комплексі «Вічна Слава» у Луцьку сьогодні, 15-го лютого.

Вперше за 12 років відзначення цієї події відбулося без святкового концерту в облмуздрамтеатрі й ходи з Театрально майдану. Не було цього разу й польової кухні, а лише покладання квітів й молитва за упокій душ загиблих й здоров'я живих. Таке рішення прийняли волинські афганці, щоб показати солідарність з людьми, які стоять в Києві на Майдані. ТИм самим вони виявили власний протест кровопролиттю.

Ці пам’ятні дати потрібно знати українцям, адже такі «уроки життя» дуже дорогою ціною вчать, як діяти сьогодні, кажуть ветерани. «Треба пам'ятати, що таке війна. Ми це несемо через свої пісні людям, бо не можна такого повторювати, це страшно», - наголошує керівник вокально-інструментальнаої групи воїнів-афганців «Віват» Леонід Васильчук.

На Волині є 3 100 воїнів-інтернаціоналістів, з них 2 100 - афганці, яких щороку стає менше: торік померло 36 людей, цього року уже четверо відійшли у вічність. Борючись за Батьківщину тоді, сьогодні вони лишилися зі своїми проблемами, практично, сам-на-сам, кажуть воїни-інтернаціоналісти. «Фактично немає ніякої підтримки від держави. Ми один одному допомагаємо й дбаємо про подібні заходи. Бо як ми не будемо розказувати про ті криваві події, то ніхто не буде»,- розповів афганець Володимир Собуцький.

Після покладання квітів, афганці не розійшлися, а пішли згадати про минуле та пом’янути загиблих побратимів за спільним столом. Із нагоди пам’ятної дати сім’ям загиблих воїнів в Афганістані мають надати одноразову грошову допомогу з міського бюджету.

До слова, напередодні пам’ятної дати, у школах міста та музеях провели тематичні заходи та зустрічі з учасниками бойових дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus