USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку вшанували Степана Бандеру

1 Січня 2014 16:52
105-у річницю від дня народження Степана Бандери відзначили у Луцьку мітингом та покладанням квітів 1 січня.
В урочистостях взяли участь декілька десятків осіб, серед яких представники ветеранських організацій, міської влади, громадські та політичні діячі.
На початку заходу голова Братства вояків ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Василь Кушнір розповів про декілька фактів з біографії незламного патріота та борця за українську державність. Він нагадав, що міська влада ухвалила рішення про спорудження пам’ятника Степанові Бандері у Луцьку, однак досі побудований лише п’єдестал. Він висловив сподівання, що пам’ятник все ж таки спорудять цьогоріч, тобто до 106-ї річниці з дня народження очільника ОУН.
Коротку панахиду відправили священики Української православної церкви Київського патріархату. Отець Микола зазначив, що українська історія, на превеликий жаль, дуже часто переписувалася і нині люди по-різному говорять про великого представника українського народу.
«Найбільш прикро тому, що хтось хоче розповісти нам нашу історію, хтось хоче нас навчити, як жити. Ми забули про слова Степана Бандери, який сказав «хто не зрозуміє підґрунтя українського народу і його духу, той не збудує нічого на українській землі, а лише далі її руйнуватиме»», - розповів священик.
Квіти до постаменту поклали представники міської влади.























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
тупий поліщук Показати IP 1 Січня 2014 17:08
А чого вони біля того трампліна хрестяться? Там що хтось невдало приземлився і погиб?
до незагостреного по до тупий поліщук Показати IP 1 Січня 2014 17:31
Вивчіть мову, а тоді коментуйте
тупий поліщук до до незагостреного по Показати IP 1 Січня 2014 20:44
Я її вивчив досконало років 40 тому. А в тебе екзамен приймав.
123 до тупий поліщук Показати IP 1 Січня 2014 19:49
ви так вдало прокоментвали!!!!!!!
дідо Показати IP 1 Січня 2014 17:15
Банада,який поклоняється кремлівській аферистці Тимошенко.також прийшов.
це Показати IP 1 Січня 2014 17:15
прояв маразму нащадків невдалого вождя.
Бомк до це Показати IP 1 Січня 2014 17:28
оЦе, запропонуйте кращих вождів
такі Показати IP 1 Січня 2014 17:29
як Банада,Гузь,Шиба,тай інші "герої"одної думки-до влади!!! В яких партіях вони тільки не були,починаючи з комуністичної? Гузь із-за своєї молодості не встиг стати червоним "героєм".Але у всіх їх,разом з їхніми лідерами одна любов до народу- це узурпація влади і власне збагачення!Оце і є їхня правда!
Нормальний Показати IP 1 Січня 2014 17:43
Ті самі морди, але з бодуна...
внатурі до Нормальний Показати IP 2 Січня 2014 09:07
М.Москвич запухла, як будто бухає тиждень)
Лучанин Показати IP 1 Січня 2014 17:56
Оцінка Бандери не однозначна, але в демократичній державі мають право прихильники вшановувати своїх провідників. Міська влада має право виділяти кошти на спорудження пам’ятника Бандері в разі, якщо цього вимагає більшість громади. Але в Луцьку і на Волині проживають тисячі родичів безневинних жертв бандерівщини, і спорудження ТАКОГО пам’ятника на центральній площі біля РАЦСу явно невдачне. Думаю, що такий пам’ятник там довго стояти не буде!
Теж лучанин до Лучанин Показати IP 1 Січня 2014 18:34
А що ж Шиба не виділив з тих грошей, що надерибанив коли був головою?
селянин Показати IP 1 Січня 2014 18:26
...за останніми дослідженнями СБУ-шних архівів--- проект "Бандера" був розроблений НКВС разом з німцями , щоб винищити більше молодих українців..... тому не варто поклонятися прислужникам москалів....
Anonymous Показати IP 1 Січня 2014 18:40
да я вообще не могу понять какого памятник ставят около загса ??? и вообще по фото видно человек с 20 и то пенсионеры ..... не всех война забрала ... это ж нада и Шиба еврейчик снюхался с этим б*** бендерским ....
Лучанин Показати IP 1 Січня 2014 18:42
Якщо у фундамент вложили вже 450 тисяч то ще довго будуватиметься цей памятник.І знаючи організаторські здібності цих горе-політиків це буде ще один довгобуд.
123 Показати IP 1 Січня 2014 18:54
Цікаво було б послухати біографії Шиби, Боруцького, Вітіва і ін. "пулітіків". Послухати без прикрас і замовчувань. Закладаюсь, чимало з них були в рядах "керівної і спрямовуючої", але соромливо (згадайте психїічнохвору націоналістку Фаріон, яка ходила по дитсадку і говорила дітям, що у деяких зх них погані імена) замовчують про це. Чому? Тому, що кожна свиня рветься до корита, забувши колір прапорів, яким поклонялася день-два тому. А памятник ставити не потрібно, тому, що по сільських кладовищах ще не позаростали памятники безвинноу убитих цими катами, і ще живі люди, які бачили це все. Не робіть героїв з катів хоча б тому, що ще живі їхні жертви.
із загсу хопа Степан Показати IP 1 Січня 2014 19:03
стоять кілька упівців, а інші хто родичі Бандери? шиба і свобода? хто вони такі і яке мають відношення взагалі до боротьби за вкраїну.
Лучанка Показати IP 1 Січня 2014 21:54
Вінки кладе "Батьківщина", навіть перчатки не спромоглися зняти! Бандера цих сучасних депутатів-дерибанщиків Луцької землі, Пустовіта чи Григоренка нагородив би своїм "подарунком". Зрозуміло яким?! Це точно. Лицеміри!
Так Показати IP 1 Січня 2014 22:52
Бандера не таких хотів! Ні, таким "борцям" за справедливість.
Правда Показати IP 2 Січня 2014 10:10
Лежні біля бетонної брили з року в рік демонструють свою неспроможність побудувати памятник свому вождю. Максимум, що вони можуть це піаритися розфарбовуючи стіни) Коротше кажучи гадити з подтішка.)
розум Показати IP 2 Січня 2014 11:09
Схаменіться, таке враження,що в Україні стан повної шизофренії. Такого не побачиш ніде:бетонний постамент, до якого кладуть вінки претенденти на звання керманичів народу на фоні місцевого РАЦСу. Люди, яке має відношення Бандера до приміщення РАЦСу? Це те сам, що поставити на цьому місці пам"ятник Леніну чи Сталіну або навіть і Гітлеру, а чому б і ні?
розум Показати IP 2 Січня 2014 11:09
Схаменіться, таке враження,що в Україні стан повної шизофренії. Такого не побачиш ніде:бетонний постамент, до якого кладуть вінки претенденти на звання керманичів народу на фоні місцевого РАЦСу. Люди, яке має відношення Бандера до приміщення РАЦСу? Це те сам, що поставити на цьому місці пам"ятник Леніну чи Сталіну або навіть і Гітлеру, а чому б і ні?
БОГДАН Показати IP 2 Січня 2014 12:41
Безумовно, БАНДЕРА герой для Галичини та галичан.Багато його прихильників проживає і в інших регіонах України.Однак, я не впевнений,що навіть у Луцьку,(а не в Донецьку,Луганську,Одесі чи Києві), на місцевому референдумІ більшість його мешканців проголосували б за спорудження пам*ятника БАНДЕРІ в обласному центрі,тим більше біля РАЦСу.
Романюк Показати IP 2 Січня 2014 12:59
Я за цей памятник... але не на цьому місці!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus