USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку встановлять ще дві фігурки кликунів

23 Лютого 2022 23:09
Луцьких кликунів цьогоріч стане більше – у місті планують встановити нові фігурки.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Зі слів начальника відділу промоції управління туризму та промоції міста Богдана Каліша, цього року міська рада планує замовити виготовлення ще двох фігурок кликунів.

Читати ще: Франьо, Вертун і компанія: хто вони і де знайти усі скульптури луцьких кликунів

Він також нагадав, що нещодавно колекція луцьких кликунів поповнилася ще двома мініскульптурами, які встановили в центральному парку, а саме – на сходинках, що ведуть до пляжу. Усі луцькі фігурки мають власні імена, але нових поки ще не назвали.

Нагадаємо, фігурки кликунів почали встановлювати у Луцьку в 2015 році. Тоді оголосили конкурс на виготовлення серії скульптур.

Кликун – один із головних давніх символів Луцька. В епоху Середньовіччя він повідомляв населенню найрізноманітнішу інформацію: від вшанування полководців до виклику громадян у суд. Крім того, кликуни стояли на нічній варті в замку та «кликали» – постійно перегукувалися, а в разі пожежі чи нападу ворогів били на сполох. Саме ритуал «кликання» обумовив появу місцевої назви кликун.

Нині ж у Луцьку введено посаду кликуна, який сурмить з В’їзної вежі замку. Також у місті 6 березня відзначають День кликуна. Вперше нове свято зібрало гостей торік.

Читати ще: 126 сходинок до неба заради трьох акордів: у Луцьку відзначають День кликуна. Фоторепортаж

Наразі у Луцьку створено інтерактивну мапу кликунів, за допомогою якої можна організувати самостійну тематичну екскурсію обласним центром Волині.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus