USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку встановили тариф для підприємства, що постачає тепло в будинок престарілих та онкодиспансер

30 Липня 2020 18:19
У міськраді узгодили тариф на виробництво теплової енергії для товариства з обмеженою відповідальністю «Українська теплогенеруюча компанія «Еско-Волинь», що виробляє теплову енергію з використанням твердого палива для опалення Луцького геріатричного пансіонату та Волинського обласного онкологічного диспансеру.

Про це стало відомо під час засідання виконкому сьогодні, 30 липня.

Так, зі слів директора економічної політики Бориса Смаля, ТзОВ «Українська теплогенеруюча компанія «Еско-Волинь» постачає та генерує тепло для опалення Луцького геріатричного пансіонату на вулиці Теремнівській, 70 та Волинського обласного онкологічного диспансеру на вулиці Тимірязєва, 1, використовуючи дрова.

У відповідності до статті 20 Закону України «Про теплопостачання», тариф на виробництво теплової енергії з альтернативних джерел енергії встановлюють на рівні 90 % від середньозваженого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу для потреб визначеної категорії споживачів у Волинській області, який визначається Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України на кожний квартал.

Оскільки підприємство здійснює лише виробництво теплової енергії без транспортування та постачання, у зв’язку з відсутністю мереж у власності чи оренді, тариф розраховано лише на виробництво теплової енергії.

Тож, тариф на виробництво теплової енергії для ТзОВ «Еско-Волинь» рахують як різницю між тарифом на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел енергії, що становить 90 % від середньозваженого тарифу на теплову енергію для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного та місцевого бюджету та середньозваженими тарифами на транспортування та постачання теплової енергії.

Водночас, середньозважений тариф на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу у Волинській області, обрахований Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України за станом на 25 червня 2020 року для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного та місцевого бюджету становить 1595,04 гривень за 1 Гкал (без ПДВ), тариф на транспортування теплової енергії — 109,00 грн. за 1 Гкал (без ПДВ), на постачання — 11,98 грн. за 1 Гкал (без ПДВ).

Таким чином, члени виконкому ухвалили рішення встановити тариф на виробництво теплової енергії для ТзОВ «Українська теплогенеруюча компанія «Еско-Волинь» у розмірі 1314,56 гривень за 1 Г кал або 1577,47 гривень за 1 Г кал (з ПДВ).

Водночас, рішення виконавчого комітету міської ради від 15 січні 2020 року № 4-1 «Про встановлення тарифу на виробництво теплової енергії для ТзОВ «Українська теплогенеруюча компанія «Еско-Волинь»» визнали таким, що втратило чинність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus