USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі діти молилися за мир в Україні

4 Лютого 2014 09:16
Всеукраїнську дитячу молитву за мир у державі ініціювала Українська Православна Церква. День за днем це благання чистих і щирих сердець звучить у різних куточках України. Цієї неділі на молебень у храмі при Волинській духовній семінарії зібралися учні недільної школи та їхні батьки. Молебень відслужив директор недільної школи ієромонах Ілля (Вишневський). Ця невеличка Божа служба була незвичайною не тільки великою присутністю у храмі дітей, дітей різного віку, проте ніщо не відволікало їх від слів молитви. Служба – із тих, коли моляться не тільки уста, а й душі, бо так зворушливо звучали спільно прочитані "Царю небесний" та "Отче наш". І у слова "Господи, помилуй!" і дітки, і дорослі вкладали усі свої сподівання.

Отець Ілля каже, що молебень, відслужений для дітей і з участю дітей, має особливе значення. Українські діти нині цілком розуміють, що у державі відбувається щось недобре, бо про протистояння і барикади громадян однієї країни говорять у їхніх родинах. А діти – це простота, це чисті серця і щирі душі, до семи літ вони навіть Святе Причастя приймають без сповіді, бо вважається, що ще не мають перед Господом гріхів, у яких би мали каятися. Тому ми мусимо мати сподівання, що Господь швидше почує дитячі молитви і дасть нам шанс на порозуміння. Під час цього молебню усі, здавалося б, давно відомі слова молитов звучать по-особливому: це тому, що звучать вони на часі, і актуальні, як ніколи. "І очисти нас від усякої скверни, і спаси, блаже, душі наша": це те, що так нині необхідне всьому українському суспільству.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus