USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку витрачають понад 50 млн на медичну галузь, оскільки державної субвенції не вистачає

25 Березня 2019 13:47
У місті відчувають дефіцит середнього медичного персоналу, а для утримання галузі з міського бюджету змушені виділяти понад 50 мільйонів, оскільки субвенції з держбюджету вистачає лише на дев’ять місяців.

Про це йшлося під час спільного засідання постійних комісій міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів та з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 25 березня.

Депутати розглянули питання про належне фінансове забезпечення і підняття престижності праці освітян і медиків міста.

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я міськради Микола Якимчук, протягом двох останніх років відчувають дефіцит середніх медичних працівників (здебільшого медсестер). Наразі середня зарплата середнього медичного персоналу у місті становить 5056 гривень. Середня зарплата лікарів становить 7 тисяч гривень, молодшого медперсоналу – 4308 гривень, спеціалістів – 5425 гривень, обслуговуючого персоналу – 4319 гривень. У медиків первинної ланки з 1 січня значно підвищився рівень зарплати, оскільки вони працюють за договорами з Національною службою здоров’я.

Оскільки медичної субвенції з держбюджету вистачає на виплату зарплати лише протягом 9 місяців у році, значні суми виділяють з міського бюджету. Так, місто забезпечило понад 35 мільйонів гривень на зарплати медикам. Водночас, для того, щоб забезпечити функціонування галузі на ланці вторинної медичної допомоги, потрібно ще 2,42 мільйона.

Директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова зауважила, що з міського бюджету виділяли, окрім 35 мільйонів, 15 мільйонів на придбання медикаментів та утримання галузі, тобто, місто дає 50 мільйонів (не враховуючи оплати за комунальні послуги), хоча ці кошти мала б надати держава.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus