USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку визначили переможця «Шкільної ліги» з волейболу. Фото

4 Травня 2023 17:18
В обласному центрі Волині завершилися змагання з волейболу серед шкіл Луцької громади «Шкільна ліга-2023». Їх проводять уже четвертий рік поспіль. Цьогоріч до участі долучилися команди 20 навчальних закладів, у складах яких – хлопці та дівчата 5–9 класів.

Організатори – Федерація волейболу міста Луцьк, департамент молоді та спорту і департамент освіти Луцької міської ради. Підтримку волейбольному турніру надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Згідно з регламентом, команди розподілили на шість груп, переможці яких виходили у пів фінали. За підсумками пів фіналів три кращі команди у форматі «кожен із кожним» змагалися за трофей.

Тож у фінальному протистоянні зійшлися ліцеї № 7, № 11 та № 38. У напруженій боротьбі бронзові медалі дісталися здобувачам освіти ліцею № 7, срібні – одинадцятому. Найбільш вправними виявилися учні ліцею № 38 із селища Рокині.
Президент Федерації волейболу міста Луцька Дмитро Піддубний розповів, що на цьогорічній «Шкільній лізі-2023» зібралась рекордна кількість команд. Як додав, організувавши ці змагання, ставили за мету популяризувати здоровий спосіб життя.

«Зараз волейбол активно розвивається в Луцьку. І загалом в Україні проводять чимало волейбольних змагань – і серед дівчат, і серед хлопців. Це пов’язано з тим, що з квітня до червня граються поєдинки дитячих ліг України. Федерації намагається проводити турніри, що стають контрольними для команд та гравців, які виступають на всеукраїнському рівні. Не виняток і наше місто. До того ж, на трибуни таких турнірів часто приходять тренери волейбольних секцій, які спостерігають за перспективним спортсменами, котрих у подальшому можуть запросити на тренування», – зауважив Дмитро Піддубний.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода подякувала спортсменам за хорошу гру, а тренерам – за розвиток спорту в навчальних закладах громади. Вона також відзначила військових, завдяки яким є можливість грати, проводити змагання і спокійно жити.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» продовжує розвивати спорт у Луцьку та на Волині. Ми бачимо приємні результати такої діяльності, адже чимало дітей долучається до змагань. У цьому турнірі взяли участь аж 20 команд, які показали хороші результати та підготовку. Вдячна за це вчителям та тренерам. І, звісно, безмежна подяка нашим військовим, без яких змагання не відбулися б», – наголосила Катерина Шкльода.
Головний суддя турніру Ігор Кравчук відзначив, що, незважаючи на непогані результати, командам є куди розвиватися, але зауважив кількох талановитих спортсменів у кожному колективі.

«Такі змагання дають поштовх для розвитку волейболу в Луцьку. За час проведення турніру до мене багато разів телефонували з проханнями записатися на тренування. Це показує, що багато дітей хочуть займатися цим видом спорту. На жаль, маємо не так багато вільних майданчиків, однак завдяки президенту Федерації волейболу Луцька школярі мають можливість грати в чудовому залі ОДЮСШ», – розповів Ігор Кравчук.
Наприкінці змагань команди отримали пам’ятні медалі, грамоти та кубки. Організатори також відзначили кращих гравців. Ними стали Дмитро Митрофанюк (ліцей № 11), Ярослав Казмірук (ліцей № 38) та Влада Сімончук (ліцей № 7). Завершили турнір урочистим виконанням Державного Гімну України.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus