USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку за 13 млн євро проведуть реконструкцію систем водопостачання та водовідведення

23 Червня 2022 15:47
Уже цього року в Луцьку розпочнуть процес модернізації очисних споруд та двох водогонів, один з яких перебуває у дуже аварійному стані. Роботи триватимуть протягом п’яти років.

Про це стало відомо під час сесії Луцької міської ради.

Як поінформував директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, станом на сьогодні підприємство виходить на остаточний етап із підписання договору щодо співпраці із Європейським інвестиційним банком, щоб інвестувати близько 13 мільйонів євро в очисні споруди.

«Наш проект передбачає реконструкцію очисних споруд у селі Липляни. Це заміна і реконструкція двох магістральних водогонів протяжністю 7 кілометрів. Крім цього, відбудеться закупівля сучасного обладнання для лабораторії, що слідкує за очищенням стічної води, буде замінено автопарк тощо», – розповів Віктор Гуменюк.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив, що участь у проекті Європейського інвестиційного банку – надзвичайно важлива для громади.

«Ви знаєте проблему з очисними спорудами, яка є в місті. З 1973 року очисні споруди жодного разу капітально не ремонтували. Дуже важливо продовжити цей проект. Я вдячний міжнародним партнерам і всім, хто нас підтримує, тому що жоден наш міжнародний проект – ні з Європейським банком, ні з корпорацією НЕФКО – не зірвався. Хоча, з огляду на безпеку вкладених інвестицій, велика кількість міжнародних фінансових організацій відмовилися від реалізації проектів в Україні», – наголосив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, КП «Луцькводоканал» – учасник програми Європейського інвестиційного банку в Україні «Розвиток муніципальної інфраструктури». У межах програми залучать 11 мільйонів 600 тисяч євро грантових коштів на реконструкцію систем водопостачання та водовідведення. При цьому співфінансування міською радою складає трохи більше 2 мільйонів євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 24 Червня 2022 08:52
Тобто ще 5 років нам нюхати сморід?.
123 до Лучанин Показати IP 24 Червня 2022 23:40
все життя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus