USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Поліщук прокоментував «надвисокі» премії та озвучив власну зарплатню

28 Грудня 2018 15:24
«Скандальні» премії та надбавки до заробітної платні працівникам Луцької міської ради - не що інше, як боротьба з корупцією, виїздом цінних кадрів на роботу за кордон, а також забезпечення гідного рівня оплати праці людям, які несуть службу на досить відповідальних посадах. Тим часом низка інтернет-видань напередодні виборів активно роздмухують з цього скандал, водночас не цікавлячись зарплатами в ОДА, судах, прокуратурі.

До слова, серед обласних центрів Західної України та сусідніх областей зарплати очільників Луцька – на рівні, нижчому за середній.


Про це 27 грудня під час під час ефіру ТРК «Аверс» розповів радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Нагадаємо, у грудні 2018 року біля Волинського окружного адміністративного суду відбувся мітинг луцьких студентів, які вимагали зниження ціни на проїзд для них до 2 гривень 50 копійок. Тоді ж, під час зустрічі із керівництвом міста, голова ГО «Студентська рада Волині» Віталій Сніжко закидав представникам міськради, що в Луцьку студенти не мають пільги на проїзд у автобусах, натомість управлінці, зокрема перший заступник міського голови Григорій Недопад і радник мера Ігор Поліщук майже щомісяця отримують премії.

Тож відповідь на актуальне у певних колах питання надав і радник Луцького міського голови Ігор Поліщук:

«Я хочу, щоб лучани зрозуміли, що почалася передвиборча компанія і до Верховної Ради, і до органів місцевого самоврядування. І, власне, недоліків та недопрацювань, за які нас можна критикувати, залишилося досить мало. Тож, окремі політичні діячі вчепилися у премії, які працівники міської ради отримували завжди», - пояснив власну думку щодо актуального питання посадовець.
З його слів, нинішні посадові оклади працівників міськради досить низькі. А для того, щоб останні могли належним чином виконувати власну роботу і не позвільнялися, їм потрібно достойно оплачувати роботу.

«Це і працівники ЦНАПу, які щодня приймають сотні людей; і працівники муніципальної варти, які слідкують за порядком в місті; і департамент соцполітики; і керівництво міської ради. Ми бачимо, що за станом на сьогодні, перед фахівцями різних рівнів є величезна спокуса - безвізовий режим. І на комунальних підприємствах, і на приватних ми маємо проблему відтоку працівників, тому що люди через неконкурентну заробітну плату звільняються з робочих місць і виїжджають за кордон.

Чи треба встановлювати такий розмір премії, чи не треба – питання дискусійне. Але я хочу сказати, що на сьогодні Луцьк знаходиться в кінці списку по рівню заробітних плат, та й узагалі, по рівню забезпечення своїх працівників, тому що міський голова Львова Андрій Садовий отримує заробітну плату сумою у понад 100 тисяч гривень. І це разом із премією. В окремих містах начальники департаментів отримують 60-70 тисяч гривень. Тим часом у нашому місті навіть і близько немає таких заробітних плат. Однак вже немає за що критикувати, тому вчепилися за цю тему», - зауважив Ігор Поліщук.

Також посадовець пригадав, що досить різко висловився стосовно вищезгаданого питання і колишній очільник Луцька - Богдан Шиба. Так, під час прямого ефіру радник міського голови припустився думки, що лучани не обрали екс-мера Шибу на другий термін, оскільки, ймовірно, дали належну оцінку його господарюванню та діям на керівній посаді:

«Очевидно, це був «закид» в мою сторону. Богдан Павлович зазначив, що «не знає, як можна преміювати радників і взагалі встановлювати премії і надбавки». Однак, я сьогодні, будучи на робочому місці, задля інтересу підняв фінансові документи. Таким чином мені вдалось з’ясувати, що заробітна платня Богдана Павловича у 2008 році була на рівні 2200 умовних одиниць, і це враховуючи курс долара на той час. Окрім того, у нього була радниця, яка отримувала заробітну плату близько 900 доларів. А це більше, ніж моя заробітна плата за станом на сьогодні. Якщо людина каже, що вона проти премій, але виплачує такі надбавки власній радниці, то очевидним є факт обману», - наголосив Ігор Поліщук.

Разом із тим чиновник погодився назвати суму власної заробітної платні, аби уникнути запитань та пересудів. Тож, зі слів радника мера, за станом на 2018 рік, сума його середньої заробітної плати разом з премією коливається в межах 17-18 тисяч гривень в місяць.

«Велика вона чи маленька – важко сказати. Але є об’єм роботи, відповідальність і повноваження. І ці речі не завжди залежать від посади, яку людина обіймає. Можна бути радником і виконувати значно більше роботи, ніж, до прикладу, начальник управління або департаменту. Безумовно, якщо ми хочемо якісного виконання роботи від працівників Луцької міської ради, а також прагнемо викорінити хабарі і корупцію, то ми маємо забезпечити й якісну оплату праці», - резюмував посадовець.

Також він наголосив, що належний рівень оплати праці не гарантує того, що працівники не будуть займатися корупцією та заробітком на стороні, однак, це значно зменшить ризик хабарництва.

Нагадаємо, цю ж ситуацію під час ефіру на ТРК «Аверс», що відбувся 7 грудня поточного року, прокоментував секретар міськради, виконувач обов'язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Премія Показати IP 28 Грудня 2018 15:33
Премія - це найгидкіший винахід пострадянських злодюг та казнокрадів. Коли глянеш на зарплату - то чуть краще за пенсіонера. Її можна показувати і "плакатись", що жити немає за що. А коли додати премію, яка може у 100-500% перевищувати заробітну плату (її можна не розголошувати) то стає видно, хто пани і хто раби...
Ню Ню до Премія Показати IP 28 Грудня 2018 22:19
"Премія - це найгидкіший винахід пострадянських злодюг та казнокрадів." Ви точно у цьому впевнені? На любій західній фірмі є так звані "бонуси" Це те саме що і премія. Так що не надо ляля. І західні менеджери вищої ланки, як правило, мають так звані "золоті парашюти", тобто коли звільняються то отримують величезні бонуси, і цифра може бути на 6 та більше нулів і перша цифра не одиниця. Так що хто там що винайшов це ще питання. Інше питання наскільки заслужена премія...
Любі свині Показати IP 28 Грудня 2018 15:36
Перепрошую - єдине запитання до пана Поліщука: ось ви говорите про відповідальність. А в чому виражається Ваша відповідальність? Де її межі, критерії, штрафні санкції і т. д. ? Ви ж особисто не є стороною - підписантом по конкретним угодам. Ви РАДНИК! Тому я особисто для себе розумію, що гроші громади ( частинка з яких і мною сплачені ) витрачаються на вітер....
Sms Показати IP 28 Грудня 2018 15:45
Радник повинен працювати на громадських засадах.
Анонім до Sms Показати IP 28 Грудня 2018 18:38
А ти де працюеш? Іди зроби щось задаром на благо міста!
Лучанин до Sms Показати IP 29 Грудня 2018 13:26
Це ж треба мати в голові клепку щоб на майбутнє працювати. А так на керував тисячу та втік через місяць в небуття.
ну-ну Показати IP 28 Грудня 2018 15:49
не залишилось недоліків? скільки сніг лежав? доки дощ не пішов...
Валерій Пельц Показати IP 28 Грудня 2018 17:23
робіть чисті ставки а не кожен місяць робите премії
Їван Показати IP 28 Грудня 2018 20:11
Коментування такої теми то не є компетенція радника Поліщука ! То є компетенція і відповідальність Пустовіта ! Бо такими підставами Поліщука просто палять перед виборами. Сам він не подумав і клюнув. А Пустовіт поступив, як справжній замполіт - з криком: "За Росію, за мать родную ! " випхав з літака молодого радника .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus