USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку затвердили програму для підтримки ОСББ

16 Грудня 2017 08:00
Нову програму фінансової підтримки ОСББ у Луцьку затвердили в міській раді. Вона розрахована на три роки, а її бюджет сягає 40 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час пленарного засідання позачергової 35-ї сесії Луцької міської ради 15 грудня.

Проект рішення «Про Програму відшкодування частини суми кредитів ОСББ та ЖБК міста Луцька, залучених на впровадження в будинках енергоефективних заходів на 2018-2020 роки» більшість підтримала.

Як раніше повідомляв директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась, замість відшкодування кредитів тепер надаватимуть одноразову грошову допомогу 20% від суми тіла кредиту.

«Стара програма щодо відшкодування відсотків за кредити закінчилася цього року. Ми набрали бюджетних зобов’язань на 19 мільйонів гривень, а це 63 кредитних договори. Головна відмінність нової програми у тому, що ми будемо одразу відшкодовувати 30% від вартості кредиту, даючи разову допомогу. Відповідно, якщо є гроші, ми їх даємо, якщо немає фінансів у міській казні, то не навішуємо на себе боргів. Із цього приводу ми збирали круглий стіл, питання обговорювали, і баланс досягнутий. Спочатку ми пропонували лише 20% компенсації, ОСББ хотіли більше, ми знайшли компроміс»,- інформував посадовець.

Зауважимо, що в Луцьк – лідер серед міст України по створенню ОСББ. Нині їх в обласному центрі 360. Варто відзначити й те, що значну підтримку розвитку ОСББ надавав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» . Зокрема за сприяння Фонду Ігоря Палиці створили в Луцьку 120 ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus