USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Для луцьких ОСББ міськрада готує нову програму підтримки

19 Грудня 2014 10:23
Для одного ОСББ в Луцьку хочуть давати до 250 тисяч гривень з міської казни. Програму підтримки планують затвердити на п’ять років.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження вчора, 18-го грудня.

На чергову сесію Луцької міської ради зареєстрували проект рішення «Про Програму сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на території Луцька на 2015-2019 роки».

«Спочатку ми пропонували допомогу – 200 тисяч гривень на одне ОСББ, але після перерахунків, ми додали ще 50 тисяч. Тут врахована інфляція і певний запас»,- розповідає голова профільної комісії Василь Гриб.

Згідно із пропонованою програмою підтримки, фінансування з міського бюджету здійснюватиметься для будинку ОСББ в межах до 250 тисяч гривень (до 70% від суми кошторису) один раз на п’ять років виключно в межах дії Програми. Допускається закінчення окремих видів робіт, передбачених в проекті та розглянутих Конкурсною комісією, в році, наступному за тим, в якому виконувалися основні об’єми робіт, передбачені проектом.

Також ОСББ, яким надавалося фінансування для капітальних ремонтів із міського бюджету в рамках «Програми сприяння діяльності ОСББ» на 2012-2014 роки, можуть приймати участь у заходах цієї програми через три роки після впровадження останніх заходів проекту.

У випадку участі ОСББ у реалізації проектів за рахунок державних коштів, гроші міського бюджету можуть виділятися ОСББ як частина співфінансування у такому співвідношенні:

1) громада – 10% і більше;

2) міський бюджет – до 20%, але не більше 200 тисяч гривень; пріоритетність, критерії відбору, етапи виділення коштів зберігаються;

3) державний бюджет – 70%;

4) при наданні кредитів для ОСББ із державного бюджету застосовується муніципальна програма відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами.

Проаналізувавши пропоновану програму підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, члени профільної комісії одноголосно її підтримали й рекомендують депутатам Луцькради затвердити фінансування під час чергової 68-ї сесії.

Вартість п’ятирічної підтримки ОСББ – 15 мільйонів гривень міського бюджету:

2015 рік –2,5 мільйона гривень;

2016 рік – 2,5 мільйона гривень;

2017 рік - 3 мільйони гривень;

2018 рік - 3 мільйони гривень;.

2019 рік - 4 мільйони гривень.

Зауважимо, що загальна кількість об’єктів житлового фонду Луцька нараховує 1 738 багатоповерхових та садибного типу будинків, з яких 204 - віднесені до ветхого житлового фонду, з них на балансі ЖКП перебуває 156 будинків.

Окрім того, в місті зареєстровані та виконують визначені законодавством функції 133 ОСББ, які створені на базі 149 житлових будинків, загальною площею будинків 480,6 тисяч квадратних метрів. З цієї кількості прийняли будинки на свій баланс та ведуть господарську діяльність самоуправління - 112 ОСББ, загальною площею будинків 396,9 тисяч квадратних метрів, що становить 17 % від площі всього багатоквартирного житлового фонду Луцька.

Варто відзначити, що переважна їхня більшість створена в останні роки, а саме 83 об’єднання в період 2009-2014-х років.

Нагадаємо, що в Луцьку завершилася реалізація проекту «Активні мешканці – ефективні власники». Впродовж року поляки вчили лучан як ефективно управляти об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мешканка Показати IP 19 Грудня 2014 11:42
Хіба не зрозуміло що Бондарук лобіює виділення коштів для ОСББ бо він в долі .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus