USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку збережуть назву вулиці Даргомижського

22 Березня 2016 17:17
До звернення діячів культури з проханням не перейменовувати вулицю Даргомижського на честь Андрія Кузьменка прислухалися члени профільної комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання тимчасової комісії міськради з питань впорядкування назв вулиць Луцька 22 березня.

Як нагадала голова комісії Юлія Вусенко, під час попереднього засідання комісія розглянула петицію, яка набрала понад 300 голосів, щодо перейменування однієї з вулиць у місті на честь Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна). Тоді комісія рекомендувала назвати на честь трагічно загиблого лідера гурту «Скрябін» вулицю Даргомижського.

Після цього директор Державного училища культури і мистецтв звернувся від імені викладачів та студентів, які вважають, що перейменування вулиці Даргомижського на вулицю Кузьми Скрябіна є недоцільним. Аргументують свою позицію тим, що Олександр Даргомижський є видатним композитором першої половини 19-го століття, не має стосунку до процесів декомунізації. 600 працівників культури підписалися під зверненням з проханням залишити чинну назву вулиці.

Член комісії Павло Данильчук зауважив, що цей композитор не має стосунку до України та Луцька, тож він рекомендував вивчити питання щодо того, якими були історичні назви вулиці у минулому. Питання спрямували на до вивчення і розглядатимуть під час наступного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Наталія Малімон Показати IP 22 Березня 2016 17:43
Моя тітка живе у селі Манино у Воронезькій області Росія на вулиці, яка носить ім.я Тараса Шевченка. До Манина він точно не має стосунку)))
Лучанин Показати IP 22 Березня 2016 17:44
А яке відношення взагалі має Данильчук до Луцька? І назву вулиці не збережуть, а не знищать. Це абсолютно різні речі.
Павло Показати IP 22 Березня 2016 21:17
Якщо слідувати логіці Данильчука - необхідно перейменувати вудиці Шопена, Шота Руставелі, Коперніка та інших , які теж не мають відношення до Луцька. І Данильчука треба теж виселити назад в село.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus