USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку збільшилась кількість пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями

15 Лютого 2024 16:10
Щодоби до відділення екстреної меддопомоги звертаються орієнтовно 160 волинян із серцево-судинними захворюваннями. Із 12 лютого таких звернень було понад сімсот.

Про це розповіла Суспільному завідувачка відділення екстреної меддопомоги Медоб’єднання Луцької територіальної громади Неля Федорчук.

З її слів, найчастіше звертаються пацієнти з хронічними захворюваннями та гострими станами. Додає: це, зазвичай, гіпертонічна хвороба, стенокардія, гострі порушення серця, інфаркти, інсульти.

Серед пацієнтів побільшало, зокрема, і переселенців – із загостреннями хронічних хвороб, говорить лікарка Тетяна Костюк. Супутній фактор тому, каже, тривалий час їхнього перебування у місцях поблизу бойових дій.

Читати ще: Констатували клінічну смерть: на Волині медики реанімували 74-річного чоловіка

«Помолодшали інсульти – від 40 років і далі. Стресогенні чинники умов життя доволі сильно почали впливати», – каже лікарка.

Володимир Васильвич прийшов на прийом до лікаря. Каже, що метеозалежний.
«Несприятлива погода, коливання температур. Трохи голова поболювала, шуми були. Звернувся за консультацією», – говорить чоловік.

Якщо людина відчуває недомагання, перепади тиску, за словами лікарки Нелі Федорчук, не варто займатися самолікуванням, а звернутися до сімейного лікаря чи викликати невідкладну швидку допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тур Показати IP 15 Лютого 2024 16:34
таке життя
Шваб Показати IP 15 Лютого 2024 17:23
Це прививочкі про себе дають знати
Біл Гейц Показати IP 15 Лютого 2024 22:50
Це барановірус вилазить боком,який шмурдяком провакцинірували.
лучанин Показати IP 19 Лютого 2024 11:15
Левова частка косяків від ЗСУ( вперше захворівші здорові)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus