USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку збирають подарунки на Миколая дітям з деокупованих Лимана та Ізюма

30 Листопада 2023 09:14
У Центрі позашкільної освіти Волинської обласної ради розпочали збір канцелярії та солодощів для дітей з Ізюма та Лимана.

Як розповіла Суспільному директорка центру Оксана Філіпчук, збір і упакування планують завершити до 1 грудня, щоб у День святого Миколая передати подарунки дітям.

З її слів, на Всеукраїнському форумі позашкільників до керівників навчальних закладів звернулась керівниця раніше окупованого, тепер звільненого міста Лиман. Вона говорила про те, що діти, які проживають там, абсолютно позбавлені не лише навчального процесу, а й занять творчістю у позашкільних закладах.

«Діти займаються по домівках з учителями. У них немає інтернету та онлайн-навчання. Дітям не вистачає елементарних речей, зокрема й канцелярії», – каже Оксана Філіпчук.
11-річна Ангеліна Владиславюк, яка ходить на гурток «Маленькі патріоти», розповідає: канцтовари для подарунків збирала разом з друзями.
«Коли я побачила в мережі цю акцію, захотіла до неї долучитися. Запросила друзів, подруг, однокласниць, ми зібрались, знайшли вдома різні речі, якими ще можна користуватись. Якщо чогось не було, ми докупили, зібрали це все і принесли сюди», – каже дівчинка.

Читати ще: У луцькому дитсадку готують для військових подарунки на День Святого Миколая

Керівниця гуртка Алла Калиш теж долучилась до пакування подарунків. Каже, що головне – кожну книжку підписати з любов'ю, щоб діти, які отримають ці подарунки, відчули атмосферу свята.
Подарунки повезуть мікроавтобусом і віддадуть військовим зі 100-ї бригади ТРО, а вони вже вручать пакунки особисто дітям, каже волонтер Валерій Філіпчук. Він раз на два тижні їздить до військових на Лиманський, Куп’янський напрямки, у міста Слов’янськ та Краматорськ.
Відправляти вантаж з подарунками дітям Лимана та Ізюма волонтери планують 4 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus