USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку збираються ті, у кого кредити в іноземній валюті

20 Квітня 2015 15:30
Новий закон щодо переведення валютних кредитів у гривню та захист прав валютних позичальників: у Луцьку збираються ті, хто брав кредити в іноземній валюті.

Збори валютних позичальників Волині відбудуться сьогодні, 20 квітня, у приміщенні обласної ради.

Як розповіла у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини координатор ГО «Кредитний майдан» на Волині Наталія Янчук, сьогодні о 18.30, у будівлі обласної ради у Луцьку відбудуться збори валютних позичальників Волині. Так, 9 квітня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за Закон України «Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню», зараз його готують до другого читання.

Відповідно до закону, реструктуризація зобов'язань за кредитом здійснюється шляхом внесення змін до договору, які передбачають перерахування несплачених зобов'язань за кредитом у гривню за офіційним курсом гривні до іноземних валют, встановленим на дату проведення реструктуризації. Плата за користування кредитом після перерахування встановлюється до кінця дії договору зі змінами у розмірі фіксованої процентної ставки, яка діяла за кредитом до моменту реструктуризації.

Водночас, у Луцьку банки масово звертаються із позовами у суди, а в ЗМІ представники банків запевнюють, що із прийняттям цього закону постраждає банківська система. Із приводу цього закону та судів щодо валютних кредитів та виселення людей із помешкань, валютні позичальники збираються у Луцьку.

Зі слів Наталії Янчук, у парламенті існує дуже сильне банківське лобі, а пікетувальники під будівлею Нацбанку у Києві стоять вже 57-й день. У цих людей, з її слів, немає виходу – в них або заберуть житло і їм доведеться жити просто неба під Нацбанком, або вони дочекаються того, що можновладці зглянуться на простих людей та вирішать це питання. Позичальники отримували кредити, коли курс долара становив 5 гривень, а нині він збільшився до понад 20 гривень, тож це ускладнює повернення кредитів.

Наталія Янчук нагадала, що у Луцьку раніше відбувся мітинг поблизу відділення Нацбанку, де мітингувальники зустрілися з головою правління.

Звернення від позичальників передали депутатам облради, які його підтримали та передали Кабміну. Нині, коли довгоочікуваний закон прийнятий у першому читанні, з її слів, розпочався значний тиск на людей, безліч банків позиваються до клієнтів та часто про судові засідання людей не повідомляють, приймаючи рішення заочно. Для того, щоб обговорити захист своїх прав у судах, валютні позичальники проводять чергові збори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
лучани Показати IP 20 Квітня 2015 15:41
Поробили фіктивні довідки про доходи та перецінили свої можливості, а тепер шукають крайнього.
Патріот Показати IP 20 Квітня 2015 15:50
Шановні лучани,женіть цих "нищих" в шию.Вони понабирали кредитів по 50-100 тис. доларів.тепер хочуть.щоб ним пробачили борги.На списання таких боргів треба 7 мільярдів доларів +курс долара по 60-80 грн.Цеж бред бредом за ті пихаті морди,які поробили бізнес чи попропивали та попроїдали кредити запламо ми всі з вами.Як брати кредити та щей в доларах то про державу і незгадували,а як мова іде поведати,то за ваші підписи винні інші.а кредит треба було гасити,коли долар був по 5,хочаб по вісім,90% договорів тоді ще позакінчувалися,а зараз їм прості люди вині.
Анонім до Патріот Показати IP 20 Квітня 2015 16:35
В тебе просто його нема... А взагалі, що люди винні в тому, що вони брали кредити по курсу 3—5 грн, а зараз самі знаєте...
Лучанин до Патріот Показати IP 21 Квітня 2015 10:59
Я б за банки не надто турбувався... Вони через власні спекуляції влітають у яму, з якої їх мусить витягувати держава за наші гроші - це називають, щоб лохи нічого не запідозрили, фінансовою кризою.
свг патріоту Показати IP 20 Квітня 2015 16:03
на 100% згідний. курс по 5 грн за долар був ще при Кучмі. потрібно було платити вчасно.
Тетяна до свг патріоту Показати IP 20 Квітня 2015 16:55
Платили вчасно... При Кучмі, а при Ющенку, а потім Янику якось так не вийшло... Хто мозги має, то це прекрасно розуміє!!!!
лучани Показати IP 20 Квітня 2015 16:19
Тимошенко завалила курс з 4.80 до 8.00, Янукович завалив гшривню до 40 грн. Всі питання до них.
ти дурик до лучани Показати IP 20 Квітня 2015 16:43
"Янукович завалив гшривню до 40 грн"
))) до лучани Показати IP 20 Квітня 2015 17:26
Янукович тобі "мозок" завалив.
Тетяна Показати IP 20 Квітня 2015 16:33
А що робити мені???? Коли брала кредит, курс був 5,00 грн. за 1 дол. США, заплатила перший вне6сок в розмірі 20%. Три роки справно платила, а потім настала криза...... З роботи звільнили і мене, і чоловіка, курс став набагато вищий... Банк житло забрав і продав його за безцінь. Повістка на суд прийшла після того, як суд відбувся :(. Знайомий суддя (сусід) зразу сказав, що я нічого не доб'юсь.... Наразі, житла не має, банку винна більше ніж позичала..... ЦЕ СПРАВЕДЛИВО???????? А Ви після цього будете казати женіть в шию???? Мені здається мене і так нагнали і нагнули :(((((((((((. Зараз офіційно працюю на роботі і сплачую через виконавчу борг на банк. Це справедливо????? А ще потрібно двійко неповнолітніх дітей кормити.... Є всякі ситуації, так що не беріться судити всіх під одну мірку.....
Лех до Тетяна Показати IP 20 Квітня 2015 16:35
нефіг було кредит у валюті брати !!!
Тетяна до Лех Показати IP 20 Квітня 2015 16:41
Якби знати де впадеш, то б соломки підстелив... На той час у валюті кредити були під вигідні ставки і такі кредити тюхали всім. От і я попала..... Не скажу, що це було розумним рішенням, але так хотілось сім'ї з двома дітками мати окреме житло..... Але Вам, напевно, цього не зрозуміти.....
аяяй до Тетяна Показати IP 20 Квітня 2015 16:55
а тепер держава знову нас кинула,і що натішилися окремим житлом?
Анонім до Тетяна Показати IP 20 Квітня 2015 22:40
"тюхали всім", бо це мінімальні ризики для банку, тому і проценти менші були.
Анонім до Лех Показати IP 20 Квітня 2015 16:48
ти мабуть банкір
Тетяна до Анонім Показати IP 20 Квітня 2015 16:51
Або суддя, з яким банкір доходом ділиться.....
Анонім до Тетяна Показати IP 20 Квітня 2015 22:38
"ЦЕ СПРАВЕДЛИВО????????" - звичайно що ні. це капіталізм. коли ідеологія "человек человеку волк", а не "Человек человеку — друг, товарищ и брат" як було при соціалізмі. банкстери на чужому горі в цій системі заробляють мільйони і мільярди і це вважається нормальним і справедливим, тому що це повністю відповідає діючому законодавству. а діюче законодавство банкстери та олігархи приймають у своїх власних інтересах. така система. людей так само грабують і в інших країнах де панує капіталістична/імперіалістична система.
Аля Показати IP 20 Квітня 2015 17:52
Якби курс не виріс так,то ніхто б і не скаржився!Все росте,а зарплата на місці.Дякуйте Богу ,що ви не в тій ситуації,що позичальники.
Чувак до Аля Показати IP 20 Квітня 2015 18:34
Алевтино, за кожне своє рішення потрібно відповідати. Коли ви, чи ваші рідні-знайомі брали кредит у валюті Ви мали в повній мірі оцінити всі ризики такого вчинку! Чому кожен житель України повинен з власної кишені повинен оплачувати Вашу безвідповідальність?
Gala до Чувак Показати IP 21 Квітня 2015 08:32
кожен житель вже є кредитним рабом перед МВФ, чому не задаєте таке питання уряду, а по кредитам в комерційних банках громадяни не відповідають, зменшуються прибутки і страхові платежі банку, я так розумію Ви банк шкодуєте, так вони за 10 років стільки заробили, що можуть покрити такі коливання валюти для населення.
Костянтин до Чувак Показати IP 21 Квітня 2015 12:11
чувачок як що ви закликаєте відповідати за своє рішення,то прокоментуйте ст.99 Конституції України де НБУ несе повну відповідальність за стабільність національної валюти, і чому кожен житель України з власної кишені повинен оплачувати сотні міліардів рефінансу який виділив НБУ, і який не ПОВЕРНУТО банками ?
Вацык до Аля Показати IP 20 Квітня 2015 19:11
Если бы дедушка был бабушкой, а бабушка была бы дедушкой !
Анонім Показати IP 20 Квітня 2015 21:31
кредит - це ризик як позичальника, так і кредитної установи. тому ці ризики повинні ділити обидві сторони. кредити дійсно треба реструктуризувати, тобто перерахувати по курсу 10-12грн за долар
Анонім до Анонім Показати IP 20 Квітня 2015 22:41
банки не захочуть ділитись своїм прибутком ще із кимось.
Gala Показати IP 21 Квітня 2015 08:29
Питання валютних кредитів дуже тонка справа, неприємно, що є люди які вважають себе експертами і роздають поради направо-наліво куди і кого відправляти. Шановні, скажу так, потерпають ті хто взяв кредит для придбання житла, до речі при будівництві якого певно не один "посилач" отримував заробітну плату, всім відомо, що будівництво - це рушій економіки. Потерпають рядові громадяни, особисто я брала кредит коли в мене зп була привязана до долара, тому була спокійна. Бізнесмени, які як хтось сказав "морди наїли" думаю свої питання вирішили, хто шляхом судів хто шляхом банкрутства. Тому: не судіть і не судимі будете...
луцьк Показати IP 22 Квітня 2015 00:28
той хто в клментах свистить про те що громадяни будуть оплачувати неповернені ктедити ,або дісно БАРАН ,або засланий козачок з банків або продажних судочинців . Перед тим якщо про шось глаголити треба хоч трохи розбиратись у фінансах ,або включати логіку!Ти краще подумай своею голівкою ,як у найбіднішій краіні европи самі дорогі авто ?Ось з ким треба боротись ,а не пригати від радості від того ,що хтось попав в халепу з вини держави ,яка наср8ла на своіх громадян

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus