USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку згадали героїв, які стали жертвами нацизму

11 Квітня 2016 16:38
Волинська громада вшанувала земляків, які стали жертвами нацизму. Заходи у зв'язку з 71-ю річницею визволення в’язнів фашистських концтаборів відбулися сьогодні, 11 квітня, на Меморіальному комплексі «Вічної Слави», - повідомляє «Волинська правда».

18 мільйонів людей зі всього світу стали жертвами нацизму. З них 5 мільйонів жителі колишнього СРСР.

Небайдужі волиняни зібралися на Меморіальному комплексі, аби вшанувати земляків-героїв. Прийшли на дійство і ті, кому довелося побувати у жорстоких катівнях концтаборів.

До присутніх звернувся заступник голови Волинського відділення Української спілки в’язнів-жертв нацизму Олександр Ніколаєв, який заявив, що для в’язнів фашистських таборів відмінено ряд державних пільгових програм.

«Наша влада робить вигляд, що нас не існує, - зауважив він, - Тому хотілося, щоб чиновники поїхала на екскурсію до концтабору, аби відчути ті жахіття, які нам довелося пережити», - заявив Олександр Ніколаєв.

Представники духовенства відслужили панахиду за загиблими. Влада та громадськість поклали квіти до стели скорботи. Дійство завершилося колективним фото. Опісля присутні вирушили до Волинського краєзнавчого музею, аби оглянути виставку тематичних малюнків та картин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus