USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку згадали про занедбаний басейн

4 Липня 2014 18:09
Волинські депутати таки зацікавились долею комунального об’єкта - плавального басейну "Колос", який ще 10 років тому обласна рада передала в приватну власність. Cпоруда давно перетворилась у притон для безхатьків і наркоманів. Фірма, що викупила об’єкт іще 2004-го року, досі не виконала забов’язань та не зробила ремонт там. І лише нині депутати вирішили винести це питання на сесію Волинської обласної ради, щоб примусити фірмачів або повернути, або привести до ладу будівлю.

Так, один із небагатьох у Луцьку плавальних басейнів «Колос» нині перебуває в жалюгідному стані. Спортивний об’єкт, зараз хіба що жахає, а не оздоровлює місцевих. Історія занедбання цієї споруди така: федерадія профспілок через неспроможність його утримувати, у 2002-го року передала басейн у комунальну власність. Нова господиня, Волинська обласна рада недовго ним володіла, вже через два роки «Колос» за 125 тисяч гривень продали на аукціоні приватній фірмі «РА 500-Луцьк», - інформує ТРК Аверс.

Екс-голова Волинської обласної ради Василь Дмитрук розповів: «Причина була - недостатність ресурсу для того, щоб утримувати його в належному стані… Мені потім стало відомо, про те, що покупець хотів зробити певну реконструкцію, зробив проект реконструкції даного приміщення і там мав бути відповідний фітнес-центр».

Лише на стадії проекту фітнес-центр і зупинився. Басейн «Колос» продовжив руйнуватися. Місцеві скаржилися в міліцію на тамтешній притон. Та найбільше за дитячий спортивний заклад вболівав його колишній директор Василь Дружук. Він не втомлювався звертатись до усіх волинських губернаторів і депутатів, оббивати пороги прокуратури з вимогою звернути увагу на те, що фірма «РА 500-Луцьк» не виконує умов договору – «утримувати об’єкт у належному санітарному стані та використовувати за цільовим фізкультурно-оздоровчим призначенням». Однак від нього тільки відмахувались.

Колишній директор плавального басейну «Колос» Василь Дружук зазначив: «Немає підстав для скасування тої постанови про продаж. Вони продали і все. Їм дали безплатно плавальний басейн, вони два роки нічого не робили, знищили його і продали, правда за півціни, і все».

І лише сьогодні, аж через 10 років, про занедбаний плавальний басейн в обласній раді пригадали. Проблему обговорювали під час комісії з питань депутатської діяльності.

Депутат Волинської обласної ради Сергій Слабенко зауважив: «Дійсно достатньо багато скарг по цьому об’єкту, об’єкт зараз належно не утримується. Він руйнується, він створює небезпеку для громадян… Є пропозиція, щоби Волинська обласна рада доручила виконавчим органам обласної ради звернутися з відповідним позовом до господарського суду».

Комісіянти рекомендували депутатам підтримати проект рішення. То ж на найближчій сесії обранці вирішуватимуть чи звератись до суду зі скаргами на недобросовісних покупців, які занедбали басейн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus