USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку згадували загиблих у війні, яку вважали останньою

26 Грудня 2014 13:30
Волинян, які поклали життя під час війни в Афганістані, вшанували бойові побратими та представники влади.

Квіти до пам’ятного знаку воїнам-афганцям на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку поклали представники обласної та міської влад, духовенства та ветерани війни в Афганістані 26 грудня.

Як нагадав керівник Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, у 1979 році, 27 грудня, був введений обмежений контингент радянських військ в Афганістан, який провоював на території республіки десять років. Вивели війська 15 лютого 1989 року.

«Сьогодні – традиційний день, коли ми вшановуємо пам'ять тих, хто не повернувся з цієї війни, замовляємо панахиду, кладемо квіти до пам’ятного знаку на меморіалі «Вічна слава». Тому що це була наша війна, ми пройшли через її горнило. Дехто воював півтора, дехто – два роки», - розповів очільник ветеранської організації.
З його слів, не повернулися з тієї війни 70 волинян, ще троє – зникли безвісти. Він зауважив, що донедавна усі думали, що війна Радянського союзу на теренах Афганістану була останньою для українців та, на жаль, зараз відбувається агресія Росії стосовно України.
Протягом часу проведення антитерористичної операції 98 ветеранів Афганістану загинули на території рідної України. Останній із загиблих – танкіст, полеглий у районі Донецького аеропорту. Пройшовши другу війну, беруть участь у бойових діях на передовій у підрозділах, які дислокуються у Донецькій та Луганській областях чимало ветеранів.

У цю святу дату, зі слів Григорія Павловича, важливо поіменно згадати тих, хто не повернувся у віці 18-20 років та офіцерів, життя яких обірвалося на території Афганістану.

Представники духовенства прочитали молитву, а Григорій Павлович закликав присутніх завжди пам’ятати про тих, хто віддав своє життя за незалежність України. Вітаючи із прийдешнім новим роком, він побажав миру на нашій землі, аби Україна спала спокійно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 26 Грудня 2014 14:15
порошенко обіцяв закінчити ато за тиждень а тепер прикривається так званою війною

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus