USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку змагаються 250 юних дзюдоїстів. Фото

29 Квітня 2023 18:18
В обласному центрі Волині триває відкрита першість із бойового мистецтва дзюдо серед юнаків та дівчат 2010–2015 років народження. У залі ОДЮСШ «Юний динамівець» зібралося близько 250 спортсменів, які змагалися в кількох вагових категоріях.

Організували змагання КЗ «Волинська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з видів боротьби» та ГО Волинська обласна організація «ФСТ Динамо». Підтримку відкритій першості надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Серед учасників – дзюдоїсти з різних населених пунктів Волинської області, як от: Луцька, Ківерців, Шацька, Ковеля, Володимира, Цумані, Павлівки, Підгайців, Любешова. Також на турнір завітали гості із Рівненщини. Як розповідають організатори, дзюдо є одним із найпопулярніших видів єдиноборств. Воно зародилося в Японії в 1882 році, а зараз активно розвивається в Україні, зокрема й на Волині.
Юна спортсменка Тетяна займається дзюдо понад три роки. Каже: такі змагання додають досвіду та покращують майстерність. Дівчина провела кілька поєдинків та здобула перше місце.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода у вітальному слові відзначила, що змагання відбуваються завдяки мужності українських військовослужбовців. Вона також побажала учасникам спортивних перемог та перемоги Україні.

«Кожні наші змагання ми з вдячністю згадуємо військових. Ми дякуємо захисникам та захисницям за можливість розвивати наших дітей. Дякуємо їм за те, що маємо можливість прокидатися вранці, ходити на роботу, до школи, навчатися. Поки вони виборюють перемогу, ми маємо докладати зусиль, аби наша країна була міцною. Для цього вам потрібно якнайкраще навчатися та тренуватися. Ви сьогодні наша гордість», – звернулася очільниця Фонду до юних спортсменів.

Під час церемонії відкриття Катерині Шкльоді вручили подяку від ВОДЮСШ із видів боротьби за допомогу в організації спортивних заходів.
Заступник директора ВОДЮСШ із видів боротьби Юрій Волинець розповідає, що наразі спортшкола має хороші умови для тренувань спортсменів та проведення різних змагань. У ній займається понад 300 осіб. За його словами, дзюдо – це різнобічний вид спорту, де дитині легше заявити про себе.

«На заняттях не приділяють увагу не тільки технічній підготовці: кидкам та прийомам. Тут присутня і фізична, адже діти працюють зі скакалками, гантелями тощо. Так спортсмени отримують різнобічний розвиток. Крім того, дзюдо належить до єдиноборств, де дитині легше проявити себе, на відміну від тих же командних видів спорту. Результат залежить саме від зусиль спортсмена», – відзначив Юрій Волинець.
Першими на татамі змагалися дівчата. Після запеклих двобоїв організатори нагородили кращих спортсменок медалями та грамотами. Згодом боротьбу розпочали хлопців.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 30 Квітня 2023 08:18
Добра справа-проведення змагань серед діточок! От чомусь дууууже мало "начальників" на відкритті! Мабуть для них не той рівень! Бо ж як " приємно дивитися, коли на окремих змаганнях на 50-60 учасників 20-25 "начальників" самих різних гатунків!!! А тут щось не так пішло!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus