USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку змагатимуться юні риболови

4 Серпня 2021 07:20
З метою популяризації та розвитку рибальського спорту досвідчені волинські риболови відновлюють у Луцьку традицію проведення риболовних змагань для дітей. Адже до 2017 року такі турніри проводились щоліта багато років поспіль. Найбільш масовим цей захід став у 2011 році, участь у якому взяло понад 100 дітей.

Нині змагання стартуватимуть 28 серпня та відбудуться у межах території старого русла річки Стир у Підгайцях. Як зазначають організатори, долучатись до них можуть усі охочі, участь – безкоштовна. Першість учасники виборюватимуть у двох вікових категоріях – 6-10 та 11-15 років. Переможці та призери визначатимуться в особистому заліку та будуть нагороджені цінними подарунками.

Змагання із риболовлі несуть у собі виховний характер, орієнтований на пропаганду здорового способу життя та фізичної культури, активного проведення часу, дбайливого ставлення до природи, формування екологічної свідомості серед молоді – ці напрямки у нинішній час є як ніколи актуальними. А боротьба за місце кращого юного спортсмена-рибалку дасть змогу серед дітей проявити свій характер і талант.

Звичайно, як і у кожному виді спорту, у рибальському є свої правила, умови, категоричні заборони та вимоги. Відмінність спортивної рибалки від простого проведення дозвілля за ловлею риби полягає у філософії – «спіймав-відпустив», що вимагає бережного поводження з рибою. Втім у спорті присутні особливий драйв, азарт, завзяття у поєднанні з увагою та терпінням. Адже треба проявити уміння, тактику та особливе відчуття, аби спіймати чим більше улову, не порушуючи при цьому правил. Часто цим навикам вчать своїх чад батьки, саме тому на дитячих змаганнях, дорослі, підтримуючи юних учасників, можуть супроводжувати, виступати тренерами-помічниками.
Юні спортсмени-рибалки зобов’язані беззаперечно дотримуватись розпоряджень та вказівок суддів, правил поведінки на водоймі та техніки безпеки, вимог змагань, морально-етичних норм поведінки у товаристві. У турнірі «Luchesk Junior Fishing 2021» застосовані усі принципи та правила, які прирівнюються до звичайних серйозних змагань зі спортивної риболовлі.

Положення заходу, де описано усі умови, програму та інші нюанси про його проведення, розміщене у Фейсбуці на сторінці Luchesk junior fishing 2021.

Детальніше про участь можна дізнатись за телефонами у організатора 0974699444 – Павло Хвас (організатор, майстер спорту України з риболовного спорту), 0997350433 – Віталій Віжанський (член федерації риболовного спорту у Волинській області, головний суддя змагань), або ж за приватними повідомленнями у мережі соцсторінки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 4 Серпня 2021 07:39
для чого мальок виловлювати?
Хрен собачий до лучани Показати IP 5 Серпня 2021 07:40
Для того щоб зважити і відпустити, а дитині яка найбільше зловить риби, вручити "цінний"приз, похвальну грамоту :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus