USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку змінять ставки податків на авто та нерухомість

13 Січня 2016 13:52
На сайті міської ради оприлюднено проекти рішень про встановлення транспортного, акцизного податку та податку з нерухомості, – пишуть «Хроніки Любарта».

Так, автори проектів у пояснювальній записці зазначають, що керувалися змінами до Податкового кодексу України.

Таким чином, відповідно до оприлюднених проектів рішень, пропонується встановити транспортний податок фізичним та юридичним особам, в тому числі нерезидентам, які є власниками легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше 5 років (включно).

Водночас, середньоринкова вартість авто має становити понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Такі вимоги ставки зумовлені центральним органом виконавчої влади.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль.

Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснює Луцька об’єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Волинській області за місцем реєстрації платника податку.

За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування у Луцьку і зараховується до загального фонду бюджету міста.

Що ж до податку на нерухомість, то базою оподаткування є як житлове, так і нежитлове майно. Ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються у розмірі 1 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року, за 1 квадратний метр.

Ставки податку для господарських (присадибних) будівель, допоміжних (нежитлових) приміщень (сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні) встановлюються у розмірі 0 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року, за 1 квадратний метр бази оподаткування.

Податок сплачується за місцем розташування об’єкта/об’єктів оподаткування і зараховується 100 % до міського бюджету. Пропонована додаткова ставка податку в розмірі 25 тисяч гривень. для таких об’єктів нерухомості: квартири площею понад 300 квадратних метрів, будинки – понад 500 квадратних метрів.

База оподаткування житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 квадратних метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 квадратних метрів;

в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 180 квадратних метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

Що стосується акцизного податку, то пропонується для пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну встановити податок у розмірі 5 відсотків.

Щодо нафтопродуктів, скрапленого газу, речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, палива моторного альтернативного — у розмірі 0,042 євро за кожний літр реалізованого (відпущеного) товару незалежно від форми розрахунку.

Надалі проекти рішень розгляне сесія Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Світлана Показати IP 19 Лютого 2016 14:50
Дайте посилання на рішення про податок на нерухомість....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus