USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку змінюють принципи роботи із забудовниками

18 Вересня 2017 20:54
За останні сім років пільгова черга на отримання житла у Луцьку практично не рухається. Аби виправити цю ситуацію, нинішня команда влади у Луцьку добивається, аби забудовники передавали певний відсоток житлових площ, щоб отримані квартири видавати тим, хто роками стоїть в квартирній черзі

Про це під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» розповів голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Очільник облради зазначив, що під час особистих прийомів до нього зверталось близько сотні волинян із проханням надати квартиру. Фонд «Тільки разом» допоміг декільком ковельським родинам загиблих бійців АТО з придбанням житла, перерахувавши забудовнику майже 900 тисяч гривень. Зі слів Ігоря Палиці, усім допомогти неможливо, адже в черзі на житло на сьогодні перебувають тисячі громадян.

«Обласна рада не має у своєму розпорядженні квартир. На сьогодні вона володіє двома земельними ділянками на вулиці Залізничній та у Теремно. Вперше за період свого функціонування займається зміною цільового призначення цих ділянок, аби оголосити тендер для забудовників.

Ми провели перемовини із Віктором Чорнухою щодо ділянки у Теремно. Домовились, що із семи тисяч метрів квадратних житлової площі 12 % буде передано на баланс обласної ради, а це 50 квартир. Обласна рада сьогодні закінчує цей процес, але нам вставляють палки в колеса, не хочуть погоджувати зміну цільового призначення. Ми це все пройдемо і врешті розпочнемо роботу», – переконаний Ігор Палиця.

Голова Волиньради наголошує, що з кожної ділянки у місті Луцьку, які виділялися під забудову, місто могло отримати від 8 до 12% житлових площ від загальної площі зведених там багатоповерхівок. Натомість черга на житло у Луцьку, створена понад 25 років тому, по суті не рухається.

«Нинішня команда у місті Луцьку повністю змінила підхід до відносин із забудовниками. Нещодавно біля автозаводу було виділено землю під будівництво багатоповерхівки, при цьому забудовник підписав договір, що 6% житлових площ він зобов’язується віддати в розпорядження міській раді. Ці квартири передадуть тим людям, які роками стоять у пільговій черзі. Впевнений, що якби так було раніше, то й черги вже не існувало б», – підсумував голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus