USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Як вирішуватимуть житлове питання для бійців АТО

24 Грудня 2015 18:43
Будівельники Волині мають 1,5 місяця на те, щоб підготувати пропозиції для забезпечення бійців АТО житлом. Голова облради Ігор Палиця пояснив, що найкращим варіантом вирішення питання забезпечення бійців помешканням - це здати їм готове житло, а не ділянки без комунікацій, як це часто наразі трапляється. Військовослужбовці таку пропозицію підтримали.

Обговорення житлового питання для бійців відбулося під час ініціованого головою облради форуму «Волинь: бізнес, відповідальність, взаємодія. Роль влади на регіональному та місцевому рівнях у розвитку підприємництва» сьогодні, 24 грудня, в приміщенні історичного факультету Східноєвройського університету імені Лесі Українки.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця розповів, що в стінах обласної ради вчора відбулася зустріч з волонтерськими організаціями, представниками добровольчих формувань, бійців ЗСУ. Бійці скаржилися, мовляв, вони написали заявки на отримання ділянок на Світязі, утім землі не отримують. У той же час Закон України дозволяє їм отримати землю не в межах населеного пункту проживання, а в межах області.

«Я запропонував бійцям, щоб вони об’єдналися в організацію. Тим часом, будівельники нехай вибирають місце для будівництва, її ми виділимо бійцям АТО. Там збудуємо апартаменти і віддамо їх воїнам. Власне, бійці погодилися, що краще отримати готові апартаменти, квартири «під ключ», аніж ділянки без комунікацій», - пояснив свою позицію голова обласної ради.

Він додав: земля для цих потреб є. За рахунок обласного бюджету можна підвести комунікації, будівельникам залишиться домовитися з організаціями бійців АТО про ділянки, збудувати житло і віддати їм обіцяне житло, уже готове.

Ігор Палиця запропонував будівельникам зібратися, пропрацювати усі моменти, зробити проектний ескіз пропозицій.

«Коли в нас буде єдина позиція - прорахуйте собівартість, я гарантую, що обласні депутати закладуть гроші на підведення комунікацій, укладання доріг. А ви зробіть ескізний проект, запроектуйте повноцінний мікрорайон зі школою тощо. І ми дотиснемо Кабмін. І нас підтримає Кабмін, а в березні ви вже розпочнете працювати», - запевнив він.

Так, Ігор Палиця запропонував у якнайстисліші терміни, за 1,5 місяця розробити пропозиції і вже з готовими пропозиціями прийти в обласну раду і адміністрацію.

А голова ОДА Володимир Гунчик додав: в селі Рокині є 64 гектари Академії аграрних наук, де мають бути 800 ділянок для бійців АТО, у Ківерцівському районі – 80 гектарів, у Луцьку – військове містечко. Але тепер, мають виступити єдиними фронтом і місцева влада, і будівельники і організації бійців АТО, аби досягти результату і зреалізувати цю ініціативу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
безхатько-АТО Показати IP 24 Грудня 2015 18:58
Підкажіть, З КИМ сконтактувати,щоб вступити в цю організацію бійців АТО? до організаційі належатимуть військові з усіх структур разом? чи окремо добровольці,Нацгвардія і т.д.?
Анонім Показати IP 24 Грудня 2015 19:10
житло будуть будувати років так з 50,а може й більш...Хлопці!!!Беріть земельні ділянки,то будете хоч щось мати власне, а то в черговий раз ВАС обведуть кругом пальця,не вірте тим ідіотам!!!
Анонім до Анонім Показати IP 25 Грудня 2015 00:23
Ну ти просто "нострадамус")))))
Лучанин Показати IP 24 Грудня 2015 19:22
Дуже багато бізнесменів
Микола. Показати IP 24 Грудня 2015 19:58
Як вступити і що робити?
Лучанин до Микола. Показати IP 24 Грудня 2015 20:56
Пишете заяву, виділяють землю для довгобуду і качають гроші з держави на будівництво. Як збудують коробку, то дадуть вам житло, але для цього треба багато мільйонів з Києва. Тендери виграють з будівництва учасники сходняка. Самі бачили якого
777 Показати IP 24 Грудня 2015 21:41
Чергова схема відмивання грошей.
Лех Показати IP 25 Грудня 2015 00:28
дарма Петро Павлович сів за стіл з цими аферистами...
Олег Показати IP 25 Грудня 2015 07:43
Спочатку надайте житло тим військовим, які стоять у черзі на житло по 15-25 років. Серед них також є і інваліди і учасники бойових дій.
100 Показати IP 25 Грудня 2015 09:20
Ділянки кращий вихід. Втім ніхто не хоче отримувати в глухому далекому селі. Вихід простий порахувати всіх оточуючих і таки виділити в одному місці і бажано в 15 кілометровій зоні від луцька. Модна навіть нове село створити. А збудувати ми самі збудуємо.
Експерт Показати IP 25 Грудня 2015 10:20
Невже громада не хоче почути будівельників?! Ми просто зобов'язані забезпечити житлом захисників нашої країни! Як мені відомо, Луцький домобудівельний комбінат зобов'язався передати безкоштовно 10 квартир учасникам бойових дій. Підписаний відповідний меморандум з громадськими організаціями. Крім того, ЛДБК запропонував створити спеціальну програму для учасників АТО - "Доступне житло 70/30", де сім'я сплачує лише 30 % від вартості квартири. Тому, я вважаю, потрібно підтримати забудовників, адже вони докладають усіх зусиль, щоб підтримати учасників АТО і саме з їхньою допомогою вирішується питання забезпечення житлом учасників бойових дій.
експерту до Експерт Показати IP 25 Грудня 2015 12:30
створити спеціальну програму для учасників АТО - "Доступне житло 70/30"-це все бла,бла,бла...Вся справа в тому,що в нашій краіні вже давно ніхто не вірить владі,а обіцянкою,що сім"я сплатить 30% від вартості квартири може стати черговий лохотрон,а ЛДБК на 70% державних коштів буде буде розкошувати роками нічого не роблячи.Чи не простіше цих 70% надати напряму учасникам АТО і виділити землю, а люди і без всяких ЛДБК вміють будувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus