USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку зняли відео для художника з Франції, який збирає донати для українських дітей

26 Лютого 2024 10:55
До дня народження Лесі Українки французький художник-мураліст Крістіан Гемі (С215), відомий своїми арт-об'єктами на будівлях, які зруйнували окупанти в Бородянці, Ірпені та Гостомелі, оголосив благодійний збір на підтримку постраждалих українських дітей. Він запустив у соцмережах проморолик, що його знімали в будинку Косачів у Луцьку, а роль Лесі зіграла відома блогерка з Києва Іванна Яковенко, яка має надзвичайну схожість з поетесою.

Цей проєкт – спільна ініціатива митця та Благодійного фонду «Сучасна Україна».

Крістіан Гемі дарує кожному, хто задонатить €50 для курсу психологічної артреабілітації постраждалих українських дітей, поштову марку із зображенням власного муралу «Портрет Лесі Українки» та авторським підписом.
Для цього потрібно зайти за посиланням, зробити вказаний донат та надіслати дані для поштової відправки марки. Отримати поштову марку можна буде протягом наступних двох тижнів з моменту здійснення донату.
Усього в межах ініціативи заплановано реалізувати 250 поштових марок. Виручені кошти художник передає соціальному проєкту For Kids UA, що реалізує Благодійний фонд «Сучасна Україна», для подальшої психологічної підтримки постраждалих українських дітей з прифронтових територій та родин загиблих захисників.
Читати ще: У Луцьку відзначили 153-річчя з дня народження видатної письменниці Лесі Українки

Зауважимо, французький вуличний художник Крістіан Гемі від початку вторгнення підтримує український народ та одним з перших приїхав до України у березні 2022 року.
«Це уже третя поштова марка, яку в співпраці з відомими художниками-муралістами презентує громадськості наш фонд заради зборів на підтримку постраждалих дітей», – розповів Президент Благодійного фонду «Сучасна Україна» Володимир Гавриш.
Також він додав, що Крістіан Гемі одразу погодився на пропозицію волонтерів.

«Крістіан – француз з душею українця. Його мурали – це своєрідна вулична релігія, що віє свободою та прагненням жити. За це сьогодні ведуть боротьбу українці, і саме тому ми пліч-о-пліч з кожним і в будь-якому куточку світу, де готові підтримувати наше прагнення», – зауважив Володимир Гавриш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus