USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку знову відновлюватимуть дорожню розмітку

23 Вересня 2016 12:29
Департамент ЖКГ просить 100 тисяч гривень на відновлення дорожньої розмітки.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів учора, 22 вересня.

Так, директор департаменту ЖКГ міськради Юрій Крась повідомив, що цього року міська рада уже виділяла 660 тисяч гривень на розмітку. Провели тендер і вже ці кошти витрачені й освоєні.

Але в деяких місцях потрібно поновити розмітку. Власне, в середньому, розмітка на асфальті «тримається» близько 3 місяців.

Нагадаємо, цього року, розмітку в Луцьку почали наносити аж у квітні. А минулого року в місті тривалий час була відсутня дорожня розмітка через те, що тендер не відбувався декілька разів.

Також депутати поцікавилися, чи є можливість запозичити закордонний досвід нанесення розмітки, адже там вона тримається на асфальті не 3 місяці, а до року. У відповідь на це Юрій Крась пояснив: за кордоном використовують інші технології нанесення розмітки, й тому розмітка там вартісніша. Однак, члени комісії зауважили: може варто заплатити більше, але, щоб було якісно і розмітка трималася довше. Тому департамену ЖКГ пропонують вивчити це питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Водій Показати IP 23 Вересня 2016 12:56
Три місяці?Що ж це за фарба? На дорозі під вікнами будинку "Ятебе люблю" кавалером написано і ще нормально тримається, вже й діти в тій сім'ї немалі.
Дорожник Показати IP 23 Вересня 2016 13:23
Згідно вимог ДСТУ мінімальний гарантійний термін дорожньої фарби повинен бути не менше 6 місяців. За рахунок того, що при нанесенні дорожньої розмітки використовується неякісна фарба та в занижених обсягах, термін її використання значно менший. Тема з нанесенням дорожньої розмітки є найбільш корупційною, оскільки там найлегше вкрасти бюджетні гроші та отримати максимальний прибуток.
маляр Показати IP 23 Вересня 2016 13:45
А хто ж вам скаже що гроші взяв за найдорожчу фарбу, а пофарбував лайном!?
Лучанин Показати IP 23 Вересня 2016 14:47
Не вірю прочитаному. Невже ми думати дійсно почнемо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus