USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку знову відзначатимуть День кликуна

23 Лютого 2022 09:56
Проект «Луцький кликун» продовжать і запрошують лучан на свято.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Начальник відділу промоції міста управління туризму та промоції міста Богдан Каліш розповів, що День кликуна у Луцьку вдруге відбудеться 6 березня.

Нагадаємо, 6 березня минулого року у Луцьку з’явилося нове свято. Саме цим числом датовано документ від 1640 року, в якому вперше згадали про збір коштів на утримання кликунів.

Читати ще: 126 сходинок до неба заради трьох акордів: у Луцьку відзначають День кликуна. Фоторепортаж

В ухвалі Луцького маґістрату йшлося про те, що з міщан будуть збирати певну суму на утримання сторожі. Ця нічна варта, або кликуни, мала забезпечувати спокій міста темної пори доби. До їхніх обов’язків також входило повідомляти важливу інформацію: укази, звістки про гостей міста, судові справи, виконання страт тощо. Зрозуміло, що головним інструментом кликуна був його дзвінкий голос. Тому «обволання» важливих новин та «кликання» – перегукування вартових між собою і поклали назву професії.

Торік на День кликуна відбулося театралізоване дійство, під час якого було оголошено історію професії, славні та відповідальні обов’язки кликуна й громади, яка його наймає.

Планується, що традицію продовжать цього року. Також з бюджету Луцька оплачують роботу луцького кликуна, який сурмить з в’їзної вежі замку.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не надякуємося ! Показати IP 23 Лютого 2022 14:48
Нарешті ! Будемо мати ше один вихідний день !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus