USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку знизили тарифи на послуги з поводження з побутовими відходам

31 Серпня 2023 12:28
У Луцьку та населених пунктах громади знижено тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами через зміну норм надання відповідних послуг.

Відповідне рішення ухвалили під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль повідомив, що причиною зміни тарифів є зміна норм надання послуг із вивезення побутових відходів населених пунктів Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки, яка затверджена рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 16.08.2023 № 443-1 «Про затвердження норм надання послуг із вивезення побутових відходів населених пунктів Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки».

«Для багатоквартирних будинків та одноквартирних будинків тариф зменшується на 30,5 %, для будинків з присадибною ділянкою зменшується майже на 34%», – зазначив Борис Смаль.

Так, тариф для міста Луцька становитиме на одну людину в місяць – 38,56 грн (багатоквартирні упорядковані будинки з ПДВ), 43,43 грн (будинки індивідуальної забудови з ПДВ).

Інші населені пункти Луцької міської територіальної громади – 26,72 грн (багатоквартирні упорядковані будинки з ПДВ), 28,72 (будинки індивідуальної забудови з ПДВ).

Міський голова Ігор Поліщук наголосив, що міська рада активно працює над впровадженням сортування сміття. «У Луцьку успішно функціонує Центр управління відходами, що надає комплекс послуг щодо правильного поводження з відходами. Це місце, куди кожен житель громади може безплатно здати старі меблі, побутову техніку, пластик, одяг, скло та багато іншого для їх подальшої переробки чи утилізації. Процес формування свідомості сортування – довготривалий, але ми активно працюємо над цим. Також для діток там відбувається навчання щодо сортування сміття. У скорому часі на вулиці Ветеранів буде відкрито ще один пункт», – зауважив він.

Також у планах реалізація масштабного проєкту – будівництво сміттєпереробного заводу. За словами міського голови Ігоря Поліщука, зараз завершується розробка концепції, потім буде обговорення проєкту із жителями громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дмитро Показати IP 31 Серпня 2023 15:18
Таким чином, підтверджено, що норми, на основі яких визначались тарифи, були необгрунтовано завищені, відповідно необгрунтовано завищені тарифи попередніх періодів. Цікаво чи буде зроблено перерахунок вартості послуг по серпень 2023 року включно?
Анонім Показати IP 31 Серпня 2023 16:26
нічого собі знизили. у люцьку був тариф 39,65 грн ( для будинків індивідуальної забудови), а став 43,43 грн

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus