USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку зріжуть дерева, заражені омелою

24 Грудня 2014 18:47
У Луцьку дерева, що заражені омелою, планують ліквідувати.

Про це стало відомо сьогодні, 24 грудня, під час 68-ої сесії Луцької міської ради.

Санітарне зрізання заражених вічнозеленою омелою дерев пропонують зробити у Луцькій міській раді до початку вегетативного періоду.

Зі слів депутата Андрія Козюри, який виступив із депутатським запитом, осередок зараження дерев «різдвяним» паразитом знаходиться на декількох вулицях обласного центру Волині. Зокрема, на вулицях Коперника та Набережній, а також на території меморіального комплексу «Вічна Слава».

До слова, взимку небезпека зараження здорових дерев омелою значно нижча, ніж навесні. Саме тому її варто ліквідувати у холодну пору року.

Обранці громади підтримали таке рішення майже одноголосно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
МШ Показати IP 24 Грудня 2014 19:10
цікаво, чи посадять нові дерева? адже у нас в центрі дерева тільки зрізають.за останні роки центр міста значно збіднів на зелені насадження. Проте, замість квітників з"явилися стоянки машин просто на пішохідних доріжках (Наприклад, біля маг.Єврошоп, ТЦ Гранд Волинь), а навпроти зупинки філармонія така стоянка з"явилася замість тротуару. А там же ж були квітники і дерева! Зелені легені міста поступово і якось непомітно зменшуються, але це нікого не турбує!!!!
lllllllllll до МШ Показати IP 27 Грудня 2014 22:06
А вул.Коперніка прикрашали прекрасні липи, які точно не були уражені омелою і в один прекрасний день їх усі зрізали. Навіщо? чому? Ніхто не знає.Думали, можливо, посадять нові, молоді. Ні. Розуму хватило, щоб зрізати, продати і кінці в воду..
ДЕПАРТАМЕНТ Показати IP 24 Грудня 2014 19:32
АЛЕ Ж І УМНІК ПЯТЬ РОКІВ ПИСАВ ЗАПИТИ ПО ПАРКУ І ПО НБЕРЕЖНІЙ НАВІЩО ЗРІЗАЄТЕ ДЕРЕВА ТЕПЕР НАВПАКИ ТРЕБА ЗРІЗАТИ..... ОХ І КАДИР......
віктор Показати IP 24 Грудня 2014 21:46
а дошки з тих дерев кому віддадуть за безплатно?
SSG Показати IP 25 Грудня 2014 06:30
Санітарне зрізання дерев вражених омелою??? Вони, що там....взагалі бахнулись..... Як можна зрізати дерево якому кілька десятків років? Є інші методи боротьби. Якщо немає коштів на гербіциди то чому б для початку не зробити часткове зрізування кущів омели та вражених гілок. Для чого рубати під корінь? Для того щоб відновились насадження потрібно кілька десятків років + кошти на нові садженці з яких частина може й не прижитись. Ми ж йдемо в Європу чи куди? Невігластво якесь!!!!
ла ла ла Показати IP 25 Грудня 2014 09:09
...і так вже всю Набережну вирізали...куди ще..( але гроші на цьому можна "косанути" немалі )
Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 10:39
Певно в Козюри твердопаливний котел.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus