USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Для зважування фур у Луцьку куплять вагу за 200 тисяч

9 Серпня 2016 12:45
200 тисяч з міського бюджету пообіцяли виділити наступного року у Луцькій міській раді на закупівлю спеціалізованої ваги для зважування великогабаритних фур з подальшим обмеженням їх руху.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 9 серпня, повідомив заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Він звернувся до перевізників великогабаритних фур із попередженням щодо обмеження руху вулицями Луцька вищезгаданих транспортних засобів найближчим часом.

«Ми проводимо ревізію знаків на центральних вулицях, зокрема, таких як: Шевченка, Винниченка, Шопена, а також по проспектах Волі, Василя Мойсея та Перемоги. Робимо це для того, аби встановити знаки обмеження руху великогабаритного транспорту там, де їх нема. Ми проінформуємо про це поліцію. За порушення штраф невеликий – 255 гривень. Але ми будемо не лише штрафувати, а й котролювати. Нагадую, центральними вулицями міста можна їздити тільки невеличкими машинами – від 3,5 до 10 тонн. А не фурами 30-40 тонн», - звернувся до перевізників віце-мер.

З його слів, наступного року із міського бюджету виділять 200 тисяч гривень, аби придбати спеціальну вагу. Наразі в області діє лише одна пересувна вага для зважування фур.

«Це вага яка дозволяє зважити фуру і встановити факт перенавантаження, якщо такий є. В нас є дві основні вулиці, де є великий потік фур, що руйнують дороги – Ковельська та Володимирська. З наступного року ми зробимо комплекс заходів, аби цьому запобігти - купимо вагу, встановимо знаки. Спільно із Національною поліцією контролюватимемо це питання. Зокрема, важливим є заборона руху великогабаритних транспортних засобів при температурі повітря більше 28 градусів. Штрафи за порушення сягатимуть сотень євро. Ми зробимо все для того, щоб наступного року у спеку фури вулицями міста не їздили. Якщо раніше перевізники мали по дві накладні )одну реальна, а іншу – фіктивну) і їм усе сходило з рук, то тепер вага з точністю до кілограма покаже реальну картину. Перевізники врахуйте це», - резюмував Григоренко.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що Луцьком у 30-ти градусну спеку курсують великогабаритні багатотонні фури, що знищують дороги міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нардеп Показати IP 9 Серпня 2016 14:05
Вага за 200 тисяч – не вірю, колійна вага на 8 тензодатчиках при пропускній здатності 80т в годину обійдесться у 280-330 тисяч грн, (це без робіт по встановленню)
Прставте Показати IP 9 Серпня 2016 16:36
Поліцейських при підйомі із Набережноі на Яровицю. Там знак стоіть, фури ідуть потоком, поліція іх не бачить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus