USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцьких школах хочуть списати старі комп’ютери

21 Грудня 2017 10:23
Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука та Луцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 5 просять дозвіл в міської ради на списання старих комп’ютерів. Мовляв, техніка виготовлена у 1990 та 2002 роках та вже не відповідає потребам учнів.

Про це йшлося під час спільного засідання комісій міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму та з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 21 грудня.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко пояснила, що, списуючи стару техніку, в школах вже працюють над придбанням нової.

«У школі № 21 комп’ютерний клас був створений у 2002 році. Є висновки спеціалістів, що низка вузлів вийшла з ладу. Також у школі пояснюють, що нинішні комп’ютери не дозволяють навчити дітей новим технологіям. У школі № 5 комп’ютери 1990 року випуску – теж застарілі. Щодо гімназії № 21, то вони вже придбали нову техніку та чекають на списання, аби встановити нові»,- озвучила пропозиції посадовець.

Присутні підтримали ініціативу списання старої техніки та рекомендують затвердити це під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВОВК Показати IP 21 Грудня 2017 11:47
Невже таку "оказію" треба обговорювати на спільному засіданні комісій міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму та з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури ??? Невже інших важливих питань нема ??? Сміх та й годі панове )))
Лучанка Показати IP 21 Грудня 2017 11:51
Правильно хочуть пришвидшити! Бо ж батьки оплатили нову техніку, а діти навчаються на старій.
Лучанин Показати IP 21 Грудня 2017 11:57
Звичайно, дані компютери не відповідають сучасному рівню. Але вони ж можуть чудово використовуватися в навчальних цілях, принаймні в позакласній роботі. Чому не навчити дітей встановлювати старі системи щоб знати основи, зібрати Лінукс, встановити той самий старечий Бейсік щоб можна було дати дітям основи логіки. Якщо ПК згорівші чи зламані, то вони чудово ремонтуються - зараз ці старі залізяки коштують реально копійки, або навіть "спонсори" можуть просто подарувати, все можна відновити. Нема бажання навчати дітей, а їм би було цікаво, не всім, але ж як геніїв, так і "диб**в" теж не так багато. Раніше існували гуртки де цьому точно найшли б примінення. З іншої сторони списання це звичайні речі і не потрібно виносити таке на публіку, нормальна людина в цьому корупції (а для цього ж написали?) шукати не буде, бо де вона є знають всі.
Бе до Лучанин Показати IP 21 Грудня 2017 12:17
Лучанин, точно, ми ж українці. Збираємо старі телевізори, пральні машини, холодильники із-за Бугра. Тепер свої старі комп'ютери тисячу років тримати будемо і вчити на них дітей новому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus