USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцький зоопарк поселили одних з найбільших гризунів на Землі

3 Вересня 2021 21:21
Луцький зоопарк поповнився трьома патагонськими марами. Цей вид – один з найбільших серед гризунів на планеті.

Про це повідомляють на сторінці закладу у Фейсбуці.

«Не марА, а мАра! І це ми не жартуємо, а представляємо новий вид, який нещодавно поповнив колекцію Луцького зоопарку!

Це – один із чотирьох найбільших гризунів на планеті.

Отож, знайомтеся – мара патагонська.

Трійко мар прибули до нас на перетримку із Харкова. Адже там нині триває масштабна реконструкція. І ми просто не могли не скористатися можливістю показати лучанам тварин, які досі не були у нас представлені. Тож наші співробітники знайшли можливість надати вільні площі тимчасовим мешканцям. І, до слова, на перетримці із Харкова у нас нині ще й сови-сипухи та верблюди.

Отож, патагонська мара (Dolichotis patagonum) – вид гризунів сімейства свинкових, що мешкає в Аргентині (ендеміки Нового Світу – Південної Америки) у низинних місцях проживання (ліси, чагарники). Інші назви виду: патагонський заєць, патагонська каві, патагонська свинка.

Читати також: Лев’ячий дитсадок, яскраві фотозони й тортики для голубів: літо в Луцькому зоопарку

Цікаві факти про мар:

– Довжина тіла – 60-80 см.

– Довжина хвоста – приблизно 4,5 см.

– Маса тіла – до 16 кг.

– Хутро патагонської мари – густе, коротке, рівномірне по всьому тілу.

– Забарвлення хутра верхній частині тіла сіре, нижньої частини – брудно-біле.

У мари є задні лапки, вони коротші за передні. Тож тваринка пересувається стрибкоподібно. На передніх ногах по чотири пальці, а на задніх – по три

Бігають мари дуже незвично: скачуть зигзагами, відштовхуючись всіма чотирма лапами одночасно. При цьому ходять дуже повільно

30 км/год – це та швидкість, котру розвивають патагонські мари завдяки своїм м’язистим ногам.

А от лежать, як коти, бо коли не рухаються, то можуть прямо стояти або сидіти на задніх ногах чи лежати подібно до домашніх пухнастиків: з передніми лапами захованими під груди, що є незвичним для гризунів.

Природне середовище патагонської мари охоплює аргентинські степи на південному сході Південної Америки, переважно в субтропічному поясі, в районі гирла Ріо Плата – пампаси. Ці кролики ведуть денний, колоніальний та наземний спосіб життя. Вдень вони групами кочують у пошуках їжі, а вночі сплять в норах та ущелинах поодинці. Харчуються мари винятко рослинною їжею – злаковими, травами, корінням дерев, квітами, листами, насіннями та корою. Розмножуються один раз в рік, з серпня по грудень. Народжуються по 2-4 малят. Тривалість життя – до 14 років. В умовах заповідників і парків патагонські мари живуть до 20 років.

Тож плануйте вихідні правильно! Бо маємо ще чимало цікавинок та приємностей. І вам просто необхідно все побачити. Ми працюємо з 10.00 до 18.00 щодня, без вихідних», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мешканець Показати IP 3 Вересня 2021 21:43
Краще менше тварин, але у більш кращий умовах утримувати. Це моя скромна думка.
Кё до Мешканець Показати IP 4 Вересня 2021 11:47
Краще не говорити про що заманеться, тому що потрібно обгрунтовувати сказане. А у вас того не прослідковується.
Мешканець до Кё Показати IP 5 Вересня 2021 12:18
Неочевидно? Як посадять вас у клітку, чи вольєр на усе життя, я залюбки послухаю ваші аргументи. Ви мабуть ще дельфінарії полюбляєте відвідувати, чи не так?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus