USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Львові лікарі перезапустили серце 101-річної жінки: встановили третій на її віку кардіостимулятор

21 Грудня 2022 06:18
У Львові кардіологи перезапустили серце 101-річної жінки, встановивши третій на її віку кардіостимулятор. Пані Марію у надважкому стані на швидкій забрали до лікарні Святого Пантелеймона.

«Вночі сильно запаморочилося в голові, бабусю кинуло у піт. Вона не могла підвестися з ліжка. З останніх сил пані Марія покликала на допомогу. Її почула онука, яка одразу викликала швидку. Взнаки далася давня хвороба», – повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова, передає ТСН.

Усе життя жінка важко працювала на полях та ніколи не скаржилась на здоров'я. 16 років тому вона уперше звернулася по медичну допомогу. Після низки обстежень їй діагностували AV-блокаду – різке зниження частоти серцевих скорочень до критичного рівня, 17-20 ударів на хвилину.
Читати ще: Львівські хірурги видалили однорічному волинянину пухлину зав важки 2,6 кг

Звичайне лікування бабусі уже не могло зарадити, тому спеціалісти встановили їй кардіостимулятор. Пристрій, що працює як комп’ютер, генерує електричні імпульси для стимуляції скорочення серцевого м'яза. Через сім років його замінили на новий. Однак він теж своє відпрацював.
«Її тиск був критичним – 40/20 мм рт. ст., пульс до 20 ударів на хвилину. Тож медики невідкладно взяли її до операційної та поставили новий, третій у житті бабусі, кардіостимулятор», – розповіли у лікарні.

Уже за кілька хвилин стан жінки стабілізувався. На третій день після втручання вона поїхала додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus