USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Львівські хірурги видалили однорічному волинянину пухлину завважки 2,6 кг

29 Листопада 2022 23:10
Хірурги Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру врятували однорічного малюка з Волині з нефробластомою. Йому видалили гігантську пухлину на нирці завважки 2,6 кг.

Сама дитина перед операцією важила 12 кг, пише Zaxid.net.

«Складність втручання полягала у тому, що нам потрібно було видалити пухлину, яка становила понад 20% маси тіла пацієнта. Пухлина виповнювала весь живіт. Одномоментна втрата цієї маси, великої кількості крові та рідини, яка циркулює в утворі, становила загрозу життю Данилка під час нефректомії. Проте малюк переніс операцію дуже добре, без ускладнень», – повідомив завідувач хірургічного відділення Центру Богдан Романишин.

Зараз маленький пацієнт перебуває під опікою онкологів Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку. У Данилка попереду ще тривале лікування, проте лікарі сподіваються, що найстрашніше уже позаду.

Читати ще: Врятували від «прокляття Ундіни»: у Польщі прооперували дівчинку з України з рідкісною хворобою

«Коли Данилкові виповнився рік, мене насторожило, що його живіт різко став дуже великий і твердий. Ми звернулися до сімейного лікаря, який скерував нас в інфекційну лікарню. Там нам зробили УЗД, яке одразу показало пухлину нирки. Оперувати сина ми вирішили у Львові, бо чули про лікарню дуже хороші відгуки», – ділиться мати Данилка Наталія.

Дитячий онколог Христина Запоточна переконана, що планові медогляди і обстеження дають змогу виявити пухлини нирки на ранніх стадіях. У таких випадках часто вдається зберегти орган і зменшити об'єм подальшої хіміотерапії. Тож лікарі радять батькам не нехтувати плановими обстеженнями, навіть якщо дитину на перший погляд нічого не турбує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus