USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Львові померла зв'язкова Романа Шухевича

12 Серпня 2022 23:18
Сьогодні, 12 серпня, на 98-році життя у Львові померла зв’язкова Романа Шухевича, активістка та кавалерка ордена княгині Ольги III ступеня Дарія Гусяк.

Про це повідомив екснардеп Юрій Шухевич, син Романа Шухевича.

«У 14:20 за київським часом відійшла у вічність остання зв’язкова Романа Шухевича Дарка Гусяк, справжня мучениця і подвижниця. З юних років належала до ОУН, була завжди на відповідальних ділянках праці. Потім стала зв’язковою Романа Шухевича, арештована в 1950 році, відбула 25 років в’язниці», – йдеться в повідомленні.

Довідка

Дарія Гусяк («Дарка») – зв’язкова Головнокомандувача Української повстанської армії, генерала-хорунжого Романа Шухевича, активістка Організації українських націоналістів. Нагороджена президентом України у 2008 році Орденом княгині Ольги III ступеня, а також «Орденом Лева» від міста Львова, у 2010 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus