USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Львові робот-хірург вперше провів операцію

10 Грудня 2020 19:44
У Львові вперше операцію пацієнтові провів унікальний робот-хірург Da Vinci. Операція з видалення грижі пройшла успішно.

У Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги вперше провели фантастичну операцію, пише Під прицілом. Як розповів головний лікар закладу Олег Самчук на своїй сторінці в Facebook, пацієнтом став 50-річний житель міста Броди Львівської області. Напередодні він звернувся до лікарів з підозрою на кишково-шлункову кровотечу, і медики виявили у нього грижу діафрагми. Було вирішено провести операцію і хірургом став робот Da Vinci.

«За допомогою робота-хірурга Da Vinci в нашій лікарні ліквідована грижа діафрагми. І це – фантастика! Все зроблено без єдиного розрізу через проколи. Обстеження показало величезний отвір між очеревиною і грудною порожниною. Частина шлунка змістилася в грудну клітку. Хірург під час операції знаходився в декількох метрах від пацієнта», – написав Самчук.

Він додав, що завдяки камері, яка транслювала зображення і чотирьом рукам робота-хірурга, якими лікар керував на відстані, операція пройшла успішно. Медик назвав таку операцію фантастичною і визнав, що це нова реальність медицини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 10 Грудня 2020 20:15
ОПЕРАЦІЙНИЙ КОНВЕЙЄР: "Ліва рука"; Чік, відрізали. "Права нога" Чік, відрізали. "Я сказав права !!!" Чік, відрізали. "Я сказав нога !!!" Чік, відрізали.
скептик Показати IP 10 Грудня 2020 20:19
"Лікарю, а я буду жити ?"; "Будете, але ви-но взнайте, чи таке життя вам треба"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus