USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Литовезькому Дія.Центрі встановили сонячні панелі

3 Квітня 2024 21:54
Волинська область – перша в Україні, де облаштували сонячні панелі у ЦНАПах та активно продовжують їх встановлення.

Про це повідомили у Волинській ОДА.

Зокрема на даху Дія.Центру села Литовеж Володимирського району запрацювали сонячні панелі потужністю 20 кВт кожна.

«Важливим є те, що СЕС суттєво заощаджуватимуть бюджетні кошти громади, адже тепер споживатимутья на 50-100% менше електроенергії з мережі. Для нашої громади це 300 тисяч гривень на рік додатково. За 25-річний період експлуатації СЕС очікувана економія зі сплати за електроенергію складе близько восьми мільйонів гривень», – зазначила очільниця Литовезької сільської ради Олена Касянчук.

Читати ще: Волинь – у трійці лідерів за кількістю Дія. Центрів, що функціонують

Сонячні електростанції з накопичувачами забезпечать безперервне надання адміністративних послуг мешканцям громади та сусідніх громад у разі блекаутів чи планових відключень електроенергії. Таким чином Дія.Центр може працювати автономно.

Читати ще: У Любешівській громаді відкрили Дія.Центр

«Литовезька громада – одна з прикладів реалізації інноваційного цифрового рішення, за допомогою якого одночасно досягають дві мети: розвантаження загальної енергомережі та забезпечення безперебійної роботи ЦНАПів шляхом надання якісних адміністративних послуг за будь-якого енергопостачання. На Волині вже дев'ять ЦНАПів, які обладнано сонячними панелями», – розповіла заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Вікторія Левчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Редакції Показати IP 3 Квітня 2024 22:16
Ще не зустрічав панелі по 20 кВт, максимум по 500 з гаком Вт. Скажіть де купували такі інноваційні панелі, я б собі такі поставив. Це ж замість 40 шт одну можна поставити. Це ж яка економія.
скептик до Редакції Показати IP 4 Квітня 2024 01:03
цифровізаційні зелені "специ" ще й не таке нарозказують. одна панель дає 0,5 кВт за сонячної погоди та ідеальних умов (сонце в зеніті, панель чиста)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus