USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Литві встановлять квоти на заробітчан з України

17 Травня 2018 15:49
У Литві уряд має намір встановити квоти для закордонних працівників через інтенсивний ріст імміграції з України. Про це заявив віце-канцлер Дейвідас Матульоніс, передає «Znaj.ua».

За його словами, може початися витіснення з ринку праці громадян Литви, оскільки є більш дешева робоча сила.

Матульоніс повідомив, що зараз це питання найбільш актуальне через зростання кількості водіїв та будівельників з України. Відзначається, що квоти не діятимуть стосовно фахівців з високою кваліфікацією. Встановленням квот займатиметься міністерство соціального захисту та праці, також можуть залучити експертів з Центру науково-дослідного моніторингу та аналізу. Конкретні пропозиції мають підготувати до жовтня.

Литовський уряд також вирішив змінити порядок відрядження громадян третіх країн до Литви - передбачається повернутися до системи дозволів на роботу. При цьому вирішено полегшити приїзд для громадян США, Японії, Південної Кореї, Канади, Австралії, Нової Зеландії. Щодо них будуть застосовуватися вимоги, подібні вимогам до громадян ЄС.

Матульоніс зазначає, що уряд планує скласти список затверджених "білих компаній" для видачі як національних багаторазових віз, так і посвідок на проживання. Також планується відмовитися від деяких надмірних вимог щодо надання документів.

За перші чотири місяці поточного року до Литви прибули понад 12 тисяч іммігрантів. Порівняно з попередніми роками цей показник зріс вдвічі. Як розповіли в Департаменті міграції, у 2017 році робочі візи або посвідки на проживання на підставі роботи були надані майже 34,5 тисячам іноземців, у тому числі близько 20 тисячам українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я в шоці Показати IP 17 Травня 2018 16:30
Ще до 14 року такого небуло с*али всі на польшу вже і литву в зараз куди небуть аби не ця дира

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus