USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Македонії призначили новий уряд

1 Червня 2017 13:18
Парламент Македонії сформував новий склад уряду, який очолив лідер Соціал-демократичного союзу Македонії (СДСМ) Зоран Заєв.

Про це повідомляє Zn.ua.

За новий уряд Македонії проголосували 62 депутати зі 120. Його створення, як очікується, покладе край тривалій політичній кризі в країні.

«Я буду прем'єр-міністром для всіх. Я оголошую відповідальний, реформістський, європейський уряд», - сказав Заєв у своїй заяві для депутатів.

Заєв сказав, що його уряд буде ґрунтуватися на цивільних засадах і зосередить увагу на трьох основних цілях: зростання економіки, керування принципами справедливості і законності, а також інтеграція країни в ЄС і НАТО. Він також пообіцяв мати нульову терпимість до корупції.

Крім усього іншого, новий прем'єр-міністр оголосив про створення спеціального суду, який буде займатися тільки випадками корупції на високому рівні.

Більша частина нового кабінету складається з членів Соціал-демократичної партії, яка перемогла на виборах. Найбільша албанська партія, Демократичний союз за інтеграцію, отримав шість міністерських портфелів, партія Альянс для албанців призначила двох міністрів

Партія Besa, друга за величиною етнічна албанська партія, вирішила не приєднуватися до нового уряду і не голосувати за нього, незважаючи на початкову підтримку нової більшості.

Як повідомлялося раніше, внаслідок зіткнень біля парламенту Македонії, які сталися вночі 27-28 квітня, постраждали 109 осіб. За допомогою в місцеву лікарню звернулися 70 громадян, 22 співробітника правоохоронних органів і троє депутатів.

Приводом для заворушення стало висунення кандидатом у спікері парламенту лідера «Демократичного союзу за інтеграцію», етнічного албанця Талата Джафері.

Протестувальники - прихильники колишня прем'єр-міністра країни Миколи Груєвського - стверджували, що депутати від «Соціал-демократичного союзу Македонії» намагаються незаконно обрати нового спікера, і називали їхні дії спробою державного перевороту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus