USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У медичних наметах на передовій можна робити складні операції

20 Серпня 2014 16:27
У військових медичних палатках на передовій можна проводити операції, які роблять не у кожному з волинських шпиталів.

Про це повідомив завідувач урологічного відділення Нововолинської центральної лікарні Олег Шипелик під час зустрічі волонтерів з головою ОДА Володимиром Гунчиком сьогодні, 20 серпня.

З його слів, завдяки владі та меценатам з «Волиньфармпостач» військові шпиталі на 95% забезпечили медичними препаратами. Однак, є низка питань, які медики та волонтери не можуть вирішити, зокрема, санітарний транспорт, який довозить ці медикаменти на поле бою.

Чотири місяці на території України йдуть військові дії. Сьогодні нема єдиної укомплектованої аптечки для солдатів. Палатки лікарів забезпечені такими апаратами, що вони можуть робити операції, які ми можемо робити не в кожному госпіталі. Але необхідно, аби в медичній сумці солдата була кров зі спини, джгут та інші речі, які можуть продовжити життя військового на три-чотири години, поки його доправлять до медустанови», - наголосив медик

Він сказав, що волонтери разом з медиками шиють такі санітарні сумки, вони на 100% готові до вживання. Але проблема у тому , що солдат не буде самостійно розбивати ампули, набирати ліки в шприц і колоти собі медикаменти.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, півсотні волинських медиків рятують життя бійцям у зоні АТО.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 20 Серпня 2014 17:33
Політики зробіть все, щоб припинити цю жахливу війну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus