USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Мексиці через сильну спеку з водосховища «винирнула» церква XVI століття

21 Червня 2023 23:42
У Мексиці з водосховища, яке висихає через сильну спеку, «винирнула» церква колоніальної епохи.

Про це повідомляє УП. Життя з посиланням на Euronews.

Домініканський храм Кечула XVI століття розташований у штаті Чьяпас. Римсько-католицька споруда була майже затоплена після того, як на річці Гріхальва збудували дамбу. Для того щоб відвідати частково затоплену церкву, туристи прибували човнами.

Однак високі температури та відсутність дощу, які минулого тижня призвели до загибелі восьми мексиканців, повністю оголили старовинну конструкцію.

Наразі відвідувачі приїжджають до дверей храму на автомобілях і мотоциклах.
Читати ще: Гімалайські льодовики тануть на 65% швидше, ніж десять років тому, – вчені

Теплова хвиля, яка охопила Мексику, не є винятковою для Чьяпасу.

В інших регіонах країни зафіксовано температури, що перевищують 40°C. Навіть у Мехіко, де клімат м'якший, температура минулого тижня досягла 35°C. Це третя хвиля спеки в країні за рік, і експерти попереджають, що вона може тривати ще два тижні.
Читати ще: Аномальна спека в Індії забрала життя майже 100 людей

Згідно з даними кліматичного звіту Всесвітньої метеорологічної організації та Служби зі зміни клімату Європейського Союзу, за останні 30 років температура в Європі піднялася на 1,5°C вище, ніж у доіндустріальний період. Торік в Європі було приблизно ще на 2,3 градуса спекотніше. Франція, Німеччина, Італія, Португалія, Іспанія та Велика Британія пережили найтепліший рік за всю історію спостережень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus