USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.80 9.93

У Мексиці під час будівництва дороги знайшли стародавню стіну, зведену з кісток людей і тварин

25 Серпня 2023 00:39
Під час розширення автомагістралі в Мексиці робітники, які займалися будівництвом, натрапили на велику стародавню стіну, зведену з кісток людей і тварин. Стіна завдовжки приблизно 34 м і заввишки 7 м є початковим ярусом більшої архітектурної композиції, стверджують експерти Національного інституту антропології та історії Мексики.

Всередині стіни знайшли безліч людських і тваринних кісток, які використовували як будівельні матеріали, пише Yahoo, передає Фокус.

Під час розкопок на цьому місці виявлено поховання дитини, якій, за оцінками експертів, на момент смерті було від 3 до 5 років. Разом із нею знайшли схованку з поховальними приношеннями, серед яких намисто із зеленого каменю, дзвінкі мідні дзвіночки, елегантні сережки з мушель, а також винятковий зразок керамічної триногої чаші, походження якої простежується у проміжку між 1000 та 1521 роками — до епохи іспанського завоювання.

Керамічна чаша особливо інтригує, оскільки її форма і композиція відкривають вікно в панівну культуру регіону в сутінках доіспанської епохи.
Читати ще: У Китаї знайшли рештки тапіра і панди, яких принесли в жертву 2 тисячі років тому

Історично цей період засвідчив присутність тепуцтеків, вимерлої етнічної групи, яка, на думку експертів, населяла цю територію. Хоча про тепуцтеків збереглося мало відомостей, їхня назва, запозичена в ацтеків, натякає на їхню майстерність в обробці міді.

З'ясувалося, що тепуцтеки поклонялися божеству, на ім'я Андут, а також богині, образ якої увічнений у скульптурах і наскальних малюнках. Ці нещодавно знайдені артефакти дають змогу глибше зануритися в контури таємничого культурного середовища.

Читати ще: Археологи знайшли стародавні антидепресанти серед руїн, у складі – опіоїд

Археологічні дослідження також виявили ознаки альтернативного будівельного стилю, що характеризується вапняком і ліпниною на стінах, який виник у 950-1350 роки. Це відкриття підтверджує гіпотезу про те, що обвал і подальший зсув на цьому місці спричинили переселення, що збігається з періодом проживання тепуцтеків в околицях.

Ця скарбниця залишків стіни та артефактів з'явилася в межах штату Герреро, розташованого вздовж західного узбережжя Мексики, приблизно за 220 км на південний захід від Мехіко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus