USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Мексиці в печері виявили мисливські знаряддя, яким 1900 років

30 Січня 2024 00:17
У штаті Керетаро (Мексика) в печері археологи виявили зброю, якій близько 1900 років: атлатль (або списометальниця), що має 51,5 сантиметра завдовжки, й два фрагментовані дротики – 66 і 79 сантиметрів.

Про знахідку повідомив Національний інститут антропології та історії (INAH), пише УП. Життя з посиланням на Аrkeonews.

Печера розташована на висоті 200 метрів над дном яру. Дослідники ризикнули пройти через вузький підземний прохід, щоб дістатися до галереї. Там фахівці помітили атлатль, два фрагментовані дротики і пару модифікованих дерев’яних палиць – 135 і 172 сантиметрів.
Атлатль – механізм у формі стрижня для метання списа, який значно збільшує дальність і швидкість «пострілу», що дає можливість влучити в ціль на більшій відстані, ніж при метанні голіруч.

Читати ще: На грецькому острові археологи розкопали древній храм з дивовижними скарбами

За словами експертів, сухість в печері дозволила зберегти об’єкти, які датовано між 7 і 132 роками нашої ери.

Археологи INAH заявили, що таємниця цього відкриття зберігатиметься, доки не буде проведено нові дослідження в районах навколо печери, які дадуть змогу експертам визначити, як і чому ці інструменти залишили там.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus