USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Тиха миша»: у коледжі Казані розповіли про стрільця, який влаштував кривавий напад

11 Травня 2021 18:06
Стрілянину у школі в Казані 11 травня підозрюють, що влаштував 19-річний юнак, якого напередодні відрахували з коледжу, де він здобував освіту програміста. Російські силовики злили у мережу відео з фрагментом допиту стрільця, втім, його мотиви досі невідомі.

Про це пишуть росЗМІ, повідомляє ТСН.

Виявилося, що відрахували юнака з коледжу ТИСБИ 26 квітня через прогули та академічну заборгованість. На навчання він не ходив, мовляв, від вересня 2020 року і навіть не з’явився на іспити. Зі слів студентів, хлопець був неконфліктним, але ні з ким близько не спілкувався.

Як повідомляє російський РБК з посиланням на джерело, хлопець був тихим та спокійним. Співрозмовник видання розповів, що він був завжди охайно одягнений, а до однокурсників і викладачів ставився з повагою.

Водночас видання пише, що юнак обірвав зв’язок з куратором групи 13 квітня, а до цього проходив виробничу практику, але на її захист та державні іспити він не прийшов. Ректорка коледжу описала студента як ввічливого та неконфліктного. Вона додала, що колишній студент навчався на факультеті інформаційних технологій, тому був постійно «в комп’ютері».

«Тиха миша, три роки просидів абсолютно спокійно... Абсолютно тихим та спокійним був, ні за чим не помічений», – сказала вона.

До слова, дозвіл на зброю він отримав за два дні після відрахування, 28 квітня.

За попередніми даними, 19-річний нападник увірвався до гімназії о пів на десяту ранку, вбив вахтерку та відкрив безладний вогонь. Учні та вчителі кинулися навтьоки, деякі стрибали з вікон. Тим часом приїхали поліція та швидкі - їх, натиснувши перед смертю тривожну кнопку, встигла викликати вахтерка. Вчителі разом із рятувальниками організували евакуацію – вивели частину дітей з будівлі через чорний вхід. Деяких евакуювали через вікно - по пересувній пожежній драбині.

Нападник провів у школі вісім хвилин і вийшов сам. Його одразу затримали - це зафільмували на телефон очевидці з сусіднього будинку. Ільназ Галявієв, випускник цієї самої гімназії. Стріляв із офіційно зареєстрованого на нього дробовика. Російські силовики злили у мережу відео з фрагментом допиту стрільця, втім, його мотиви досі невідомі.

Нагадаємо, у вівторок, 11 травня, у столиці республіки Татарстан – у Казані в школі № 175 сталася стрілянина, у якій загинуло семеро дітей та одна вчителька, ще понад 20 людей з різними травмами були госпіталізовані до лікарень міста. Хлопець створив у Telegram канал із назвою «Бог», у якому вранці 11 травня написав про намір вбити людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 11 Травня 2021 18:22
знову путлєровська роССгвардія перебила дітей,як в українскому Керчі.....пристрахали Татарстан
Путин до дідо Показати IP 11 Травня 2021 18:48
Мы как мученики попадем в рай, а они просто сдохнут
Просто Показати IP 11 Травня 2021 19:22
В Казани було 2 теракти. просто за один не пишуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus