USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Мінекономіки обіцяють проблему з бензином вирішити за тиждень

29 Квітня 2022 18:56
Поточного тижня виник тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України, однак упродовж наступних семи днів дефіцит буде ліквідований, оскільки оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи.

Про це повідомляє Мінекономіки у Телеграмі.

«На поточному тижні утворився тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України. Це відбулося внаслідок того, що протягом останніх трьох тижнів ворог завдавав нищівних ударів по паливній інфраструктурі України. Зокрема, знищена низка великих нафтобаз операторів ринку зі значними запасами пального», – йдеться у повідомленні.

У Мінекономіки зазначають, що мета країни-агресора – зупинити економіку України через штучне створення дефіциту пального. Проте, як наголошують, уряд з початку війни через Міненерго та Мінекономіки щоденно співпрацює з операторами ринку для забезпечення населення і підприємств нафтопродуктами.

«Упродовж наступних семи днів дефіцит буде ліквідований, оскільки оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їхнього завезення на територію України», – підкреслили у міністерстві.

Там також зазначили, що ця ситуація призведе до незначного здорожчання нафтопродуктів – це пов’язано насамперед з більшою ціною логістики, через складні маршрути та використання кількох видів транспорту.

У Мінекономіки нагадали, що раніше були ухвалені рішення, які істотно зменшили вплив на економіку різкого здорожчання нафтопродуктів на світових ринках. Зокрема, скасовано акциз та зменшено ПДВ з 20% до 7%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus