USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Мінфіні пояснили, чому хочуть забрати стипендії у студентів

11 Серпня 2016 15:12
Міністр фінансів Олександр Данилюк розповів, чому хоче скасувати стипендії окремим категоріям студентів.

Про це пише "Економічна правда".

"Ми пропонуємо поміняти підхід до виплати стипендій. У порівнянні з іншими європейськими країнами Україна - унікальна країна. Стипендії отримують практично всі", - зазначив він.

Насправді, за його словами, правильно розділити їх на дві складові.

"Перша - це соціальна підтримка малозабезпеченим верствам населення, зокрема дітям-інвалідам. І, до речі, адмініструватися вона повинна Мінсоцполітики. Друга - це академічні стипендії, які буде отримувати обмежена кількість людей в ВУЗах", - пояснив міністр.

В іншому випадку, вважає Данилюк, "це розмазування грошей тонким шаром".

"Можливо, є люди, які більше їх потребують - найменш захищені верстви населення. Ті ж пенсіонери або інваліди, наприклад", - сказав він.

На його думку, в умовах економії розпоряджатися бюджетними коштами потрібно максимально точково і адресно. Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів пропонує урізати витрати на стипендії з нового бюджетного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Так Показати IP 11 Серпня 2016 15:19
правда, що україна унікальна країна, мабуть єдина країна в світі, де отримавши вищу освіту, люди отримуть зарплату, якої не вистачає навіть на їжу, дайте людям зарплати такі як в європі, а тоді й беріть приклад з європи у скасуванні стипендій і інших виплат, довбой..би кінчені, як ви вже замахали!
знаячий Показати IP 11 Серпня 2016 15:21
У Німеччині та інших країнах не має стипендій. Є вигідні кредити для малозабезпечених та різні фонди, які на основі певних досягнень після проходження конкурсу виплачують стипендії. І це не належить до компетенції університетів. Виплачувати стипендії всім - це безпринципова витрата державних грошей як і все у нашій країні, зокрема така велика різниця у пенсіях ("дупутати" та простий народ) тощо.
От до знаячий Показати IP 11 Серпня 2016 18:01
коли в нашій країні буде рівень життя як "у Німеччині та інших країнах", тоді й позабираєте в дітей по тих 800грн нещасних, а поки приберіть свої брудні лапи і позакривайте ненаситні ротяки, бо вдавитесь. Кому ті стипендії справді непотрібні, то срали вони на наші ВУЗи, вони собі можуть дозволити вчитись за кордоном, або й без навчання прекрасно живуть, а більшості ці гроші потрібні нітрохи не менше ніж пенсіонерам і іншим категоріям на які завжди кивають ледь що. Шкода знедолених? то залізьте в кишені до депутатів ВР, президента , міністрів і "іже з ними", а не до студентів.
Ну да до От Показати IP 11 Серпня 2016 20:22
З таким рівнем вищої, та і взагалі освіти, ми Німеччину догоним десь через мільйон років, а може і не догоним. І взагалі рівень свого життя ми самі собі забезпечуєм в основному голосуванням на виборах. Правда ми не усвідомлюєм рівень нашої відповідальності і завжди киваєм на когось: президента, ВР, і т п. Ну але це питання часу. Років 30-40 і народ почне розуміти, що він режисер в своїй державі. А стипендії, це питання двояке. Держава ніби то і вчить за свій кошт (ТОБТО ЗА МІЙ, ВАШ І Т Д) і ще чомусь має доплачувати, з іншої сторони той мізер, що вона доплачує великої ролі для держави не відіграє на відмінну від студентів (для когось це життєвонеобхідна допомога). Вся причина в бідності, а бідність від дурості, а дурість від лінощів і байдужості.
От до Ну да Показати IP 12 Серпня 2016 11:01
без всяких бла-бла-бла про усвідомлення відповідальності, лінощі, байдужість і т.н. народу нерозумного,коли наш президент, ВР і т.п. стануть жити і вести себе так як їх колеги в Німеччині, а не як свинюки, що дорвались до державного корита і втратили почуття міри і страху, тоді ми відразу й "догоним" Німеччину, а може ще й "перегоним".
Garik Показати IP 11 Серпня 2016 16:58
Спочатку необхідно перевірити куди діваються ті стипендіїї які нібито виплачуються студентам, а потім приймати рішення про їх зняття. Для відому високопосадовців в яких вже дорослі діти і навчались за кордоном, в нашій країні стипендії отримують ті хто навчається на відповідний оцінку всі решту залишаються без степендії.
Людмила Показати IP 11 Серпня 2016 17:27
А заробітна плата Данилюка і йому подібних " не розмазування грошей товстим шаром" ? Нехай відмовиться від своєї заробітної плати і поживе на мінімалку, як зараз живе більша частина людей, а різницю віддасть найменш захищеним верствам населення. Навіщо Господь таким людям дає мозок , якщо вони ним взагалі не користуються. Мало дітей перебили на майдані? Мало.....далі добивають.
Студентка Показати IP 11 Серпня 2016 19:52
В інших європейських країнах студентам якщо і не виплачується стипендія, то є різні види підробітку для того, щоб вони могли заробити собі на життя поки навчаються. А в нашій країні довели людей до зубожіння, а потім ще й все останнє хочуть позабирати. Ті 830 грн особливої погоди не зіграють, а от їхні багатотисячні заробітні плати могли б зіграти велику роль, тільки про свої зп вони забулись, а про звичайних бідних студентів згадали. Знущання якесь
анонім Показати IP 12 Серпня 2016 09:23
депутатам головне піднімають а тут забирають збідного студента. Диб...ли коли вже нажеруться!! В Європі .....а в Європі.....Та нам до Європи як до марса
Студентка ІФтаЖ Показати IP 23 Серпня 2016 12:28
не вистачає слів часом, щоб таке коментувати! Шкода, що до інформації про те, що в інших країнах немає стипендій, не додають, що в інших країнах реально знайти хороший підробіток для студента, і, що дуже важливо, навчальна система дозволяє поєднувати освіту з роботою. На відміну від нашої. Вибачте, у нас або вчишся, або працюєш. Тих нещасних 816 грн. ледве вистачає на прожиття, особливо якщо намагаєшся не турбувати батьків своїми матеріальними проблемами, тому що в них і без мене їх вистачає. Коротше кажучи, міні-геноцид

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus