USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Міністерстві юстиції розповіли, скільки людей внесли у реєстр педофілів

19 Жовтня 2021 13:24
Кожна п’ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства, тому уряд створив так званий реєстр педофілів, у який вже внесли дані про 113 людей.

Про це пише Парламент.UA.

«Департамент з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції повідомив, що станом на 13 жовтня 2021 року до «реєстру педофілів» внесли дані про 113 людей. При чому навіть після відбуття терміну у в’язниці інформація про таких громадян залишиться у базі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз відомство продовжує вивчати програмне забезпечення Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту. Окремим модулем там є так званий реєстр педофілів. Користувачами-учасниками тестування програми стали органи та установи виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України.

Нагадаємо, що проєкт закону попередніх народних депутатів (№ 0887) стосувався створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітнього (ЄРЗСН) – так званого реєстру педофілів, який у січні 2020 року своїм підписом схвалив Володимир Зеленський.

Під реєстром мається на увазі електронна база даних, яка містить інформацію про людей, які вчинили злочини такого профілю проти дітей. Влада вважає, що ЄРЗСН убезпечить від зростання кількості дитячих зґвалтувань. Вести реєстр доручили Міністерству юстиції України. Згаданий закон набув чинності 16 січня 2020 року. Протягом трьох місяців реєстр поповнили інформацією про засуджених на той момент людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Т Показати IP 19 Жовтня 2021 19:23
Кожна п‘ята дитина? SOS! Потрібно вводити закон про кастрацію педофілів! І негайно!
Marty McFly Показати IP 22 Жовтня 2021 18:37
Користувач під ніком "Лучанка Т", сходи до психіатра і не пиши більше дурниць !!! І НЕ треба вірити в ту всю маячню, що пишуть в Інтернеті різні "жовті видання" !!! Кожна 5 ??? Ну-ну А чому не кожна 2 тоді ??? 113 педо- філів на всю багатомільйону України - це кожна 5 дитина по вашому ???!!! Досить вже брехати на всю Україну !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus